Logo Arena ÅF

Hardt arbeid og åpenhet

Vår daglige leder, Rune Eriksen, har snart jobbet i Åsane Fotball i ett år. I den anledning har han oppsummert noe av inntrykkene og året. Han retter også en takk til alle som bidrar sterkt i og rundt klubben vår.

Hei alle fotballvenner,

14. november er det ett år siden jeg hadde min første arbeidsdag i Åsane Fotball. For en nydelig reise – og her skal jeg prøve å oppsummere tolv måneder med oransje blod.

Hektisk, krevende, inspirerende, givende – er fire ord som på mange måter står igjen etter de første 12 månedene i denne flotte og stolte klubben.

Jeg har aldri angret ett sekund på at jeg takket ja til å bli daglig leder for topp- og breddeklubben, Åsane Fotball.

Det tar tid å bli kjent med ny arbeidsgiver og nye oppgaver. For meg har det handlet om å få en best mulig oversikt, lytte og prate med folk i og rundt klubben, og sette inn støtet der det trengs.

Vi driver godt i Åsane Fotball – på flere nivåer, men alt kan selvsagt bli bedre. Hardt arbeid, åpenhet og en god kommunikasjonsform er nøkkelen til å ta steg – og vi må alle jobbe for å dra i samme retning.

Åsane Fotball har en liten administrasjon - og når stort sett alle er nye så vil det ta tid å finne «form og farge», men kursen og målene er satt.

Trening vinter.jpg

Året 2023 ble brått sparket i gang. Litt ut i januar fikk vi en utfordring da sportssjef ønsket å reise hjem for å trene en konkurrerende klubb.

Her gikk vi noen runder, men vi bestemte oss for å frigjøre ham fra kontrakten.

Planen var å hente inn en ny person i den rollen, men da vi startet prosessen med å slå sammen Åsane Fotball og Åsane Fotball Damer la vi den litt på «is». Grunnen til det var at vi ville se hvilke behov vi ville få når fusjoneringen ble spikret.

Nå skal klubbene slå seg sammen og jakten på sportssjef er nå intensivert.

Jeg synes vi har løst oppgavene rundt A-laget på en god måte, men skal klubben utvikle seg i positiv retning så må vi fortsette å bygge – slik at Åsane Fotball, herrer og kvinner, gutter og jenter, står solid i årene fremover. Det vil ta tid, men jeg er overbevist om at vi er på rett vei.

Wollen og Evensen.jpg

Prosessen rundt fusjoneringen startet i vinter. Egen styringsgruppe ledet dette arbeidet og i slutten av september bestemte årsmøtene at klubbene skulle slå seg sammen fra 1. januar 2024. Nå er vi en fase der vi rigger oss for denne datoen. Alt vil ikke være i havn, men dette skal bli bra.

Jeg er veldig lettet og glad for at man fikk dette til. Dette er et viktig signal og gjør at klubben står enda sterkere. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og til å ønske alle velkommen. Jeg vil benytte anledningen til å takke styret i begge klubbene, prosjektleder og alle som har bidratt rundt denne prosessen. Det var krevende og det tok tid, men vi landet dette på en god måte. Vi é alle Åsane!

Kick-off 2023 er et høydepunkt som jeg vil huske i lang tid. Ikke for at det var veldig revolusjonerende, men at vi fylte tribunen med store og små med oransje – det overrasket og rørte meg.

Kick off publikum.JPG
Foto: Ove Landro/Åsane Tidende

Jeg var usikker på om det ville komme folk, men da jeg så bølgen av oransje – så tente det en gnist. Kick-off skal vi fortsette med og gjøre enda bedre. Dette var bare starten!

Vi er en topp- og breddeklubb. Det er vrient, men fullt mulig å bygge. Jeg vil være en daglig leder for alle. Jeg har prøvd å gjøre noen grep for at vi står enda mer sammen. At man går mer «hånd-i-hånd».

Kick-off er viktig grep, og A-lagsspillere har besøkt barnefotballen denne høsten. Tilbakemeldingene fra trenere og foreldre har varmet. Vi skal fortsette å bygge videre på dette.

Trening barnefotball.JPG

Det handler om klubbtilhørighet, identitet – skape engasjement og samhold. Viljen og gløden er der – hos alle!

Det jobbes også meget bra i Utviklingsavdelingen. Gjengen til Hiep Tran legger ned timevis for å utvikle og forme morgendagens helter. Det er ingen enkel oppgave og gjør seg ikke av seg selv, men akademiet til Åsane Fotball står sterkt – ikke bare lokalt, men også nasjonalt.

U17 seier lagbilde.jpeg

Nå jobber vi for å ta nye steg – og forhåpentligvis skaffe oss én stjerne eller to til med tanke på akademiklassifiseringen til toppfotballen i Norge (Åsane har én stjerne i akademiklassifiseringen nå).

Veien dit er krevende, men vi har troen på det vi holder på med og målet ligger der fremme. Vi jobber også for å rigge oss slik at jentene blir en del av Akademiet. Takk til dere alle, Hiep, trenere, spillere og alle rundt – som bidrar til at denne «skolen» har høy kvalitet.

Banner Norway cup.jpg

Året har også ført meg til Norway Cup. Her fikk jeg se lag utfolde seg, se smil, glede – se kameratskap, se nederlag, se gevinster. Prate med trenere, lagledere, spillere. Dette ble en viktig tur for meg – og jeg ser frem til ny fotballopplevelse i 2024. Her må vi også sette sammen en liten gruppe – slik at vi gjør det mer sosialt, rett og slett gjøre en slik uke til en sterk happening for alle.

Norway cup lag.jpg

Når det gjelder våre menn i OBOS-ligaen så har jo resultatene variert. I vårsesongen var vi fullt på høyde med samtlige lag, men vi fikk ikke uttellingen som vi egentlig fortjente. Tabellen lyver aldri og i hele sesongen har vi ligget i bunnstriden. Det var en tung start for alle som er glade i Åsane Fotball, men selv om poengene ikke trillet inn så var det bare å gyve løs med positivitet og engasjement. Vi ble ikke avkledd på banen – så det måtte jo snu…

Mame første scoring.JPG

I august hentet vi inn rutinerte spillere og sammen med hele spillergruppen har vi snudd skuten. Det handler om å tro, det handler om legge ned hardt arbeid - og det handler om å stå sammen. Vi har plukket mange poeng fra august og frem til nå. Det er vel, i skrivende stund, kun Fredrikstad og KFUM Oslo, som har tatt flere poeng enn oss etter sommerferien. De to lagene rykker opp til Eliteserien.

Nå har vi to tunge sesonger i bunnstriden – Vi må jobbe steinhardt for å unngå det fremover. Vi må bygge klubben slik at vi er enda bedre rustet. Det krever mye av mange, men det er fullt mulig å plassere oss høyere på tabellen og lukte på noe større. Bare se på den bragden KFUM Oslo har gjort denne sesongen.

Jubel etter scoring Hødd.jpg

Nå har vi forhåpentligvis kun én kamp igjen av sesongen. Søndag kommer Sandnes Ulf til Åsane Arena. Dette er en kamp vi helst må vinne. Vi kan ikke rykke rett ned – Jerv har 31 poeng, men sørlendingene har en veldig dårlig målforskjell. I verste fall kan vi havne på kvalikplass. Hvis vi taper mot Ulf og Hødd vinner borte mot Ranheim så skal vi ut i kvalifisering.

Trenere og spillerne gjør seg nå klare til dette oppgjøret. Vi har skjebnen i egne hender. Vi er ikke avhengig av andre resultater og vi skal gjøre vår jobb.

Vår bønn til dere alle. Store og små med hjertet i Åsane Fotball. Still på tribunen på søndag – La oss støtte og vise at det finnes et sterkt engasjement i denne klubben.

La oss heie vårt A-lag frem til ny kontrakt i OBOS-ligaen.

Vi trenger deg – kom til Åsane Arena på søndag!

Supportere tett Moss.jpg

Vi har mange gode og solide samarbeidspartnere. På laget vårt har vi sponsorer som er stolte over å være med på den reisen vi har startet. Vi i Åsane Fotball setter stor pris på dere alle – og nå skal vi forsterke samarbeidet fremover. Forme det enda bedre!

Jeg vil også legge til at uten Tertnes Holding, vår generalsponsor på både herre- og damesiden, så hadde det blitt vanskelig å realisere en sammenslått klubb. En uvurderlig støtte!

Tusen takk til sponsorer og viktige støttespillere for at dere står sammen med oss!

Ett år i Åsane Fotball har gitt meg mye – og jeg har blitt kjent med personer som brenner for klubben. Jeg skal ikke nevne navn, men alle frivillige, alle trenere, lagledere i bredde- og barnefotballen gjør en fantastisk jobb for klubben. Uten dere så er vi ikke Åsane Fotball. Jeg er stolt over at vi har så mange dedikerte personer i og rundt klubben vår, personer med positivitet og engasjement – personer som vil noe!

Det er ikke enkelt i en fotballklubb. Det er mange stemmer, tanker, ideer der ute – og slik skal det være. Klubben må ta noen valg, men det viktigste er at vi har en tydelig og åpen kommunikasjon. 

Takk til dere alle – fortsett den gode jobben for klubben vår!

Trener bredde jubel nc.jpg

Jeg vil også takke supporterklubben Martyrene for den jobben de har gjort dette året. Engasjement er viktig og så smeller vi til litt ekstra mot Sandnes Ulf. Det har også vært svært gøy å se at Bildøy Bibelskule stiller opp for klubben vår. Eventyrlig!

Forhåpentligvis er dette bare starten på enda mer liv og støtte på tribunen. Det trenger vi – det fortjener vi!

Martyrene bluss.jpg

Nå går jeg inn i år to i Åsane Fotball. Jeg har fått ett år på baken. Jeg har sett, jeg har lært og er klar til å gjøre den jobben som kreves for at vi bygger en sterk klubb – sammen med styret, sammen med administrasjonen - og ikke minst sammen med dere alle som brenner for Åsane Fotball.

Vi skal opp og frem – for vi é alle Åsane!

Håper vi ser deg på tribunen – til en god avslutning av sesongen. Så gleder vi oss til fotballsesongen 2024 - og bygge klubb sammen!

mvh

Rune Eriksen

Daglig leder, Åsane Fotball!

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: