Hammersland blir ikke med videre

Etter 261 A-kamper og 77 scoringer er det slutt: Klubblegenden Joakim Hammersland gir seg nesten på topp.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Etter en 2020-sesong med stadige skadeproblemer var det Hammersland nær sitt beste som spilte 24 kamper og scoret ti ganger i fjorårssesongen. Han bidro dermed sterkt til at Åsane sikret 7. plassen i OBOS-ligaen, klubbens nest beste plassering noensinne.

Etter sesongslutt har 31-åringen hatt samtaler med klubbledelsen om en mulig forlengelse, men da troppen startet oppkjøringen til 2022-sesonge ble det uten veteranen, til tross for at spissen fikk tilbud om å bli med videre.  

Hammersland sier følgende:

- Jeg var ønsket med videre, men verken tilbudet eller prosessen rundt en mulig forlengelse ble slik jeg hadde ønsket. Jeg kunne tenkt med tydeligere signaler på et tidligere tidspunkt. Ting tok tid, og Åsane var ikke tydelig nok på at de virkelig ville ha meg med, forteller han.

Nå vet han ikke hva som skjer videre.

- Jeg har en sivil jobb jeg trives i, så fotballen betyr ikke alt. Men jeg utelukker likevel ikke spill for en annen klubb, sier spissen som for øyeblikket er nummer tre på listen over spillere med flest kamper for Åsane med 261 A-kamper. Så er han nummer tre på målscorertoppen med sine 77 fulltreffere.

Takker av en legende

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen vektlegger Hammerslands prestasjoner og lojalitet over elleve sesonger når han blir spurt om 31-åringens farvel med Åsane.

- Joakim var en av fem spillere i fjorårets tropp med over 200 kamper for klubben. De tilhører en generasjon som Åsane har mye å takke for, sier han.

At spilleren ikke blir med i 2022 er uansett et faktum. Ingebrigtsen håper Hammersland kommer til å minnes tiden i klubben med glede.

- Jeg håper Joakim vet at hele klubben setter enormt stor pris på den jobben han har gjort for Åsane over mange år. Han leverte til siste kamp, og det kan han være stolt av. Jeg blir ikke overrasket om han på et senere tidspunkt kommer tilbake i en annen rolle, sier Kåre Ingebrigtsen.

Åsane Fotball håper å få anledning til å gi Joakim Hammersland en skikkelig avskjed på Åsane Arena foran hjemmepublikummet når sesongen begynner.  

Annonse fra Obos-ligaen: