Gode referanser og utvikling

I helgen var Åsane U15 på nasjonalt elitetiltak på Kongsvinger. Det ble spilt fire kamper på 2 x 25min. Motstandere var Kongsvinger, Tromsø, Molde og Hødd.

Her er en liten oppsummering fra trenerteamet.

Ført i pennen av Christian Andersen og Rathan Selva, trenere Åsane U15 under tiltaket:

Vi styrte stort sett den første kampen hele tiden, men vi ble straffet for et balltap. Kongsvinger tok føringen med 1-0.

Spillerne ble jagende etter utligning - og mot slutten av oppgjøret fikk vi omsider omsatt spillemessig dominans til 1-1. Det ble også sluttresultatet.

Fikk skryt av Tromsø

Andre kamp var mot Tromsø. Laget fra nord skulle gå helt til topps i turneringen.

Vi startet kampen bra - og var veldig bra i vårt press. Laget kom til flere store muligheter som burde resultert i scoring, men vi kom nok en gang under. Tromsø fikk prikket inn en scoring.

Vi presset godt og hadde ballen mest, men det ble ingen utligning. Etter samtale med trenerne deres, etter Tromsø sin finaleseier, var de tydelige på at vi var det tøffeste laget de hadde spilt mot - og at vi hadde fortjent bedre utfra spill.

Gode referanser og utvikling

I tredje kamp tok vi endelig ledelsen. Den holdt vi inn til pause.

Dessverre så klarte vi ikke å stå imot mobiliseringen de viste i 2. omgang.  De gikk tidlig opp i 2-1, men vi slo tilbake og utlignet til 2-2.

Laget fra Molde fikk seiersmålet og vant 3-2. 

2. omgangen mot Molde var nok den svakeste omgangen i hele helgen. Vi ble straffet for at vi ikke var nok besluttsom og gode nok i våre avslutninger. Vi endte sist i en jevn gruppe.

Avsluttet med stil

I siste kamp spilte vi mot Hødd. Laget fra Ulsteinvik hadde en tung helg. Vi avsluttet med stil og vant oppgjøret med  4-0.

Vi har i løpet av helgen fått gode referanser, læring og utvikling. Vi ser at vi kan hevde oss mot nasjonal motstand. Laget og spillerne viser progresjon - og at det har vært god utvikling fra i fjor, som var det første året i nasjonal serie for spillerne. 

I tillegg til det sportslige har det vært en utrolig bra helg hvor det sosiale har vært i fokus. Spilleren har spilt kort, og noen fikk i oppgave å lage quiz. Det ble en quiz som alle deltok i.

Dette er med å skape samhold og bygge relasjoner. Et godt grunnlag for videre utvikling. 

Vi takker Kongsvinger for et meget godt gjennomført arrangement. 

Vi vil også takke Sædalen, Sotra og Djerv for samarbeid  og hospitering for Lukas Finnøy, Sander Johan Stølsnes, Amund Sundsøy og Artjon Qevani.

Det er ingen tvil om at det gjøres en veldig god jobb med unge spillere i de respektive klubbene. Alle har vært gode bidragsytere sportslig og sosialt i gruppen.

Mvh

Christian og Rathan  

Annonse fra Obos-ligaen: