Gamle helter hyller rekord-Martin

Kald som en fisk. Bjellesau. Legende. Lojal. Mr. Åsane. Slik hylles Åsanes mestspillende gjennom tidene.

Foto: Hordalandsfotball.

Torsdag kveld rakk Martin Ueland å sette klubbrekord i antall A-kamper for Åsane. Han var bare på banen en kort periode før han måtte ut med skade, men kampen teller og rekorden på 264 kamper er et faktum.

Det får tidligere Åsane-spillere og -trenere til å ta frem superlativene!

Her er Vegard Leikvoll Moberg, Fredrik Pallesen Knudsen, Joakim Soltvedt, Mads Bjørsvik Songve, Alex Valencia, Helge Haugen, Magnus Johansson, Jan Eivind Brudvik, Christian Ekanger og Roald Bruun-Hanssen sine hilsener til rekordholderen - med deres egne ord:

Vegard Leikvoll Moberg (135 kamper)

Først og fremst, gratulerer med rekorden, Martin! Den står det vanvittig stor respekt av. At den nonchalante stilen din, der signaturfintene med hofte og ræv fortsett fungerer, er bare til å ta av seg hatten for. Da vi først ble gjort oppmerksomme på Christian Ekanger sitt høye antall kamper, så skjønte vi alle at det var langt opp dit for vår generasjon Åsane-spillere. Mest sannsynlig for langt! 

Men at det er du, mannen som har rullet ut i Lille Lungegården på 17. mai og vært i Åsane hele livet som først tar den, det overrasker ingen. Det har vært mange gode stoppere i klubben, men det hersker liten tvil om at det beste stopperparet klubben har hatt var da du og undertegnede herjet sammen i 2013. 

Vi var mer opptatt av å slå tunneler enn å holde nullen! Uansett, det aller beste minnet jeg har med deg når det kommer til fotball, må være straffesparket på AKA Arena i siste serierunde 2015. Med scoring ville plassen være sikret. Resten av laget holdt på å pisse i buksene, mens du, kald som en fisk, sendte keeper feil vei med stoppet ditt og sikret videre OBOS-spill for oss.

- Jeg har aldri jublet så masse før, mens du, iskald som du er, knapt gadd å juble. Gratulerer så masse, stolt av deg!9

Fredrik Pallesen Knudsen (29 kamper)

Martin! Bærebjelken og nå også bjellesauen. Jeg fikk æren av å dele et år med deg i Åsane, som selvfølgelig er et lite kapittel for deg. Martin, du er et fantastisk menneske og ikke minst en meget solid fotballspiller.
 
Du er i verdenstoppen når det gjelder skjerming av ball (det skyldes den store bakdelen) og en «skult» pasningsfinte som de fleste kanter i norsk toppfotball har blitt lurt trill rundt av. Jeg vil gratulere deg så mye med kamprekorden. Jeg håper du fortsatt spiller når jeg en dag skal vende nesen hem til Bergen og Åsane. Æ Ø Åsane. 

Joakim Soltvedt (80 kamper)

Hei Martin! Gratulerer så mye med klubbrekord i antall kamper for Åsane. Du er en ekte legende på og utenfor banen, og det var en fornøyelse å spille sammen med deg på venstresiden. Lykke til med resten av sesongen og kvalik til Eliteserien. 

Mads Bjørsvik Songve (44 kamper)

Gratulerer så mye med velfortjent rekord til Mr. Åsane. Du er en strålende spiller og en minst like strålende fyr. Etter å ha blitt sendt i pølseboden av Martin sine finter og vendinger som motspiller i fem år var det en stor glede som medspiller å se andre høyrebacker lide samme skjebne som meg.

Venstrefot av ypperste merke

— Alex Valencia

Alex Valencia (27 kamper)

Gratulerer med klubbrekord! Du har i en årrekke vært en av bærebjelkene på A-laget vårt. Du er en moderne forsvarsspiller-type med gode offensive ferdigheter. Meget sterk i kroppen og en slepen spiller med god touch og en venstrefot av ypperste merke. Måtte det bli mange flere kamper.

Helge Haugen (43 kamper)

Gratulerer så med ny klubbrekord, Martin! Rett og slett veldig imponerende! Du har levert varene både på og utenfor banen i nesten et tiår. Det er enestående. Og denne kontinuiteten er en viktig grunn til at laget gjør det så bra om dagen. Lykke til i fortsettelsen!

Jan Eivind Brudvik (207 kamper)

En 100 prosent klubbspiller som  representerer Åsane Fotball på en forbilledlig måte. En signalspiller for hele troppen med sine gode holdninger og seriøsitet.

Magnus Johansson (trener i perioden 2008-2012)

Grattis, Martin. Du er lugn, før lugn for meg iblant, men en solid trygg back som alltid gjør sitt beste. En lojal fornuftig lagspillere som prater med fotballskoene. Jeg håper du fortsetter å sette nye rekorder sammen med lagkameratene dine i Åsane. 

Du er min soleklare favorittspiller

— Christian Ekanger

Christian Ekanger (263 kamper)

Gratulerer med å ha tatt rekorden, Martin. Jeg er veldig glad for at det var du som tok den. Du er min soleklare favorittspiller som alltid tar ansvar og beholder roen når det koker på banen og på trenerbenken. Håper du fortsetter i mange år og slår rekorden skikkelig, slik at jeg slipper å tenke på om jeg ga meg litt for tidlig.

Roald Bruun-Hanssen (146 kamper, trener i perioden 1991-93, 1995-96)

Gratulerer til Martin. En flott representant for klubben på og utenfor banen. En strålende presis venstrefot og verdens beste til å skjerme vekk motstandere i trange situasjoner. En flott forbilde for alle i Åsane. Måtte du nå en uslåelig rekord.

Martin Ueland banner 264
REKORD: Slik markerte Åsane rekorden til Martin Ueland.

 

Annonse fra Obos-ligaen: