Før kampen: KBK - Åsane

Lørdag er det bortekamp mot Kristiansund. Åsane ligger på 12. plass med 30 poeng. Det er tre poeng ned til nedrykkskvalifisering. - Vi har jobbet godt i landslagspausen. Det er nå det avgjøres, sier Morten Røssland.

Foto: Ann-Kristin Røsbø/Hordalandsfotball.

- Vi er revansjesugne

Landslagspausen er over og nå skal Åsane jakte nye poeng. I forrige serierunde ble det tap mot Fredrikstad. Nå skal de oransje revansjere seg og sikre seg viktige poeng mot Kristiansund.

- Ja, vi er revansjesugne etter tapet mot Fredrikstad i forrige serierunde, sier Morten Røssland.

Da KBK gjestet Åsane Arena i sommer ble sluttresultatet 2-2. Gjestene fikk to kjappe mål i løpet av fem minutter før pause.

Etter sidebytte fikk Åsane en pangstart. 90 sekunder tok det for å få en redusering. Didrik Fredriksen var sikker fra straffemerket.

Utligningen kom elleve minutter før slutt. En kanonade fra Åsane-spillerne. Først klinket Erling Myklebust ballen i metallet, returen banket Ola Heltne Nilsen i tverrligger og så i stolpen. Mame Mor Ndiaye var frempå og fikk ballen i nettmaskene, men trolig var ballen allerede over streken.

Uansett: Da ble det ellevill jubel - Åsane sikret et svært viktig poeng på hjemmebane. 

Ola scoring kbk insta.jpeg
KLINKET TIL: Ola Heltne Nilsen med et vakkert mål mot KBK i sommer. Nå er lysluggen ute med skade. Foto: Ann-Kristin Røsbø/Hordalandsfotball.

- Det er nå det avgjøres

Åsane trenger flere poeng for å være sikker på fornyet kontrakt i Obos-ligaen. Det er fire serieomganger igjen av sesongen. 

Kristiansund - Åsane (21/10)

Åsane - Moss (29/10)

Jerv - Åsane (5/11)

Åsane - Sandnes Ulf (12/11)

- Vi har jobbet godt på feltet i landslagspausen. Gleder oss til å komme i gang og føler oss klare til de siste kampene i serien. Det er nå det avgjøres, sier Morten Røssland.

Morten Røssland Hødd.jpg
KLAR TIL DYST: Morten Røssland og Åsane jakter nye poeng. Foto: Odd Løvset/Hordalandsfotball.

Kristiansund har 41 poeng og ligger på 5. plass på tabellen. Klubben har variert, men har to seire på rappen. De har en tredjeplass innen rekkevidde - og vil tilbake til Eliteserien.

Morten Røssland tar med en sterk tropp nordover til Møre og Romsdal, men må klare seg uten Kristoffer Barmen. Han står over på grunn av karantene.

Avspark på Nordmøre stadion er klokken 15.00. Kampen kan du se på TV 2 Play eller hos Åsane Tidende.

Sendestart er klokken 14.50. 

Neste hjemmekamp er mot Moss om en drøy uke. Vi trenger flest mulig på tribunen. La oss skape en fest.

Vi é Åsane!

 

Annonse fra Obos-ligaen: