Før kampen: Åsane - Skeid

Søndag møter vi Skeid på Åsane Arena. En viktig kamp for de oransje, som jakter på sin første hjemmeseier. Idar Lysgård (bildet) har spilt over 180 A-kamper for Skeid. Nå gjør han og lagkameratene seg klare til å sikre viktige poeng mot Oslo-klubben.

Det er to lag som ligger i bunnen av tabellen. Skeid er sist med ti poeng. Åsane med samme poengsum, men med bedre målforskjell enn bortelaget.

Det er mye som står på spill. Åsane har en oppadgående kurve. På de tre siste seriekampene har de oransje spilt inn fem poeng. Seier borte mot Bryne, uavgjort mot Kristiansund på Åsane Arena, og i forrige serierunde spilte vi 3-3 borte mot Sandnes Ulf.

I det oppgjøret lå vi under tre ganger, men vi slo tilbake og tok med oss ett poeng tilbake til Bergen. Mame Ndiaye var strålende mot Ulf. Spissen var involvert i alle tre målene til Åsane.

Poenget førte til at vi klatret opp én plass - og har heng på lagene over oss på tabellen.

- Vi har plukket poeng på de tre siste kampene - og spilt god fotball. Dette blir en kamp mellom to spillende lag, to lag som liker å angripe, sier Morten Røssland.

Nygard matchvinner

For ett år siden ble det et målrikt oppgjør mellom disse to lagene. Skeid ledet 0-2 etter 26 minutter av kampen. Oslo-laget fikk straffespark etter 23 minutter - og bare tre minutter senere doblet de ledelsen.

Åsane kom sterkt tilbake. Sindre Austevoll reduserte til 1-2 like før sidebytte. I andreomgang hadde Skeid flere muligheter, men den tidligere Skeid-målvakten, Idar Lysgård, vartet opp med solide redninger.

Tre minutter før fulltid var Eirik Wollen Steen sist på ballen, og dermed 2-2 på Åsane Arena. Da trodde de fleste at det skulle bli poengdeling, men dramaet fortsatte to minutter på overtid.

284 KAMPER: Nygard sikret tre poeng mot Skeid for ett år siden. Nygard har spilt 284 kamper for de oransje. Foto: Lene Fossdal.

Stian Nygard ble den store helten og matchvinner. Åsane tok alle poengene - og skal vi gjenskape på søndag.

Stian Nygard nærmer seg også 300 kamper for Åsane. Han har nå spilt 284 kamper for vår klubb.

Trenger støtte fra tribunen

Skeid har tre strake tap. De har vunnet to kamper i serien. Borte mot Ranheim og hjemme mot Bryne. I fjor spilte de kvalifisering for å bli værende i OBOS-ligaen. Den jobben klarte de enkelt mot FK Arendal. Sammenlagt vant Skeid 8-1 - etter to kamper.

Åsane på sin side har spilt god fotball og produsert mange sjanser, men det har blitt mye stang ut. I de siste seriekampene har man vist sterk moral og fått uttelling. Den positive trenden skal fortsette mot Skeid.

Nå skal laget ha sin første seier på hjemmebane. Dette blir siste seriekamp før en liten sommerpause. Neste kamp blir borte mot KFUM Oslo søndag 6. august.

Idar Lysgård og Stian Nygard, håper, i likhet med resten av lagkameratene, at publikum stiller opp på søndagens kamp, som har avspark klokken 15.00.

Billettsalget pågår, og som alltid er det gratis for barn under 13 år på Familietribunen.