Før kampen: Åsane - Bryne

Erling Flotve Myklebust sikret oss tre viktige poeng mot Mjøndalen. Spissen skaffet også straffespark borte mot KFUM Oslo. - Etter en litt tung vårsesong for min del, har det endelig begynt å snu, sier Erling Flotve Myklebust.

Foto: Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfotball.

Det er bare å gjøre seg klar til en nervepirrende høstsesong. Nå handler det om å skaffe nok poeng til å overleve i OBOS-ligaen. Søndag venter Bryne på Åsane Arena.

Skal bidra

I vårsesongen var det mye stang ut, men det skal vi snu utover høsten.  Åsane skal overleve. Erling Flotve Myklebust sikter seg inn for å sikre viktige mål og poeng.

-  Etter en litt tung vårsesong for min del, har det endelig begynt å snu. Fint tidspunkt for meg å komme inn på laget med mye energi og overskudd. Forhåpentligvis klarer jeg å bidra med å snu skuten i en positiv retning, forteller angrepsspilleren.

Myklebust var kald og rolig da han overlistet målvakten til Mjøndalen i forrige hjemmekamp. Scoringen var særs viktig for de oransje.

- Seieren mot Mjøndalen var både viktig og god. Vi viser bra moral når vi snur ett slikt oppgjør på tampen! For min del er det viktig å vise at jeg har kvaliteter til å avgjøre viktige kamper som vipper, og forhåpentligvis ser vi det igjen allerede mot Bryne, sier han klart og tydelig.

Erling Myklebust autografkort.jpg
Myklebust: - Nøkkelen mot Bryne blir å løpe mest og vinne flest dueller, gjør vi det tar vi tre poeng. Foto: Lene Fossdal.

Tok Bryne på bortebane

Bryne venter på søndag. Det er et lag vi har hatt gode kamper mot denne sesongen. I generalprøven lå vi under med 0-2, men snudde oppgjøret til 2-2 etter sidebytte. Beholdningen i det oppgjøret var et herlig dribleraid og skudd fra Håkon Sjåtil.

Les mer om den kampen her.

I juni var det seriekamp borte mot Bryne. Igjen var Håkon Sjåtil på farten. Etter 19 minutter sendte vingbacken de oransje i føringen. Seks minutter senere doblet Emil Sildnes ledelsen. På overtid ble det vel spennende da Bryne reduserte, men våre menn holdt unna og tok årets første trepoenger. 

Les mer om det oppgjøret: Bryne - Åsane 1-2

Søndag skal vi gjenskape dette mot våre gjester fra Jæren.

- Første tanken som slår meg er: Denne må vi vinne! Føles litt ut som en cupkamp. Dette er en fin mulighet til å få heng på de lagene over oss. Den luken kan ikke bli for stor. Nøkkelen mot Bryne blir å løpe mest og vinne flest dueller, gjør vi det tar vi tre poeng.

Myklebust øyeblikket MIF.jpeg
ØYEBLIKKET: Med to stoppere rundt seg setter Myklebust inn seiersmålet mot Bryne. Foto. Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfoto.

- Det begynner å bli alvor

Erling Myklebust er i form - og gleder seg til å bidra utover høsten. Seiersmålet mot MIF kan vise seg å bli særs viktig når vi teller opp poengene i november.

- Sesongen så langt blir litt vanskelig å sette ord på for min del, både fordi jeg ikke har fått bidratt like mye som jeg ønsker, men også fordi vi har sett veldig lovende ut i flere kamper. Lite hjelper det når vi sitter igjen med så lite. Det begynner å bli alvor, og forhåpentligvis gjør det noe med fokuset til hver enkelt. Håper vi får se en skjerpet og revansjelysten gjeng i høstsesongen, som vi nå har startet på. 

Morten Røssland er også fornøyd med Myklebust.

- Godt å få i gang en av OBOS-ligaens råeste spisser, sier hovedtreneren.

Myklebust mot MIF.jpeg
MÅL: Myklebust jakter flere mål. Nå er det Bryne-forsvaret som skal bryne seg på spissen vår. Foto: Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfotball.

En bønn til de med hjertet i Åsane

Kommende uke skal det deles ut ni poeng. Vi skal spille tre kamper den neste uken.

-  Det er en tøff uke som venter oss. Bryne, Start og Raufoss på syv dager. To hjemmekamper vi ikke har råd til å tape, og en tøff bortekamp hvor vi har mulighet til å overraske! Fine muligheter som vi virkelig må utnytte oss av. Det er nå det gjelder, forteller Myklebust.

Først er det Bryne på søndag. Det oppgjøret starter klokken 15.00 på Åsane Arena. De som så thrilleren mot Mjøndalen kommer nok tilbake på søndag, men vi trenger enda flere på tribunen. Spillerne håper på din støtte. Ta oppfordringen fra Erling Myklebust, folkens.

- Jeg håper de forstår hvor viktige de er for oss ute på banen. Det kan fort være tungen på vektskålen i årets kamp for å overleve. Åsane og Bergen trenger ett lag i Obos-ligaen! Møt opp på kamp, gi energi og bli med på feiringen etter kamp - sammen med oss.

Ja, for det skal bli seier og tre poeng? 

- Det blir selvfølgelig nettsus og tre poeng hjemme mot Bryne på søndag. Vi lover god underholdning.

Tribune med liv.jpg
MOBILISERING: Kom på kamp, folkens! Hjelp laget!

La oss mobilisere

Kom igjen! Få kroppen opp av sofakroken på søndag. Ta med familien, venner, naboer, bekjente. Bidra fra tribunen. Husk barn under 13 år kommer gratis inn på Familietribunen.

Her kan du sikre deg billett.

Martyrene møtes på Egon på Horisont før kamp. Her kan du kose deg og gire deg opp til et spennende og viktig oppgjør mot Bryne.

Supporterne går samlet, cirka klokken 14.30, til Åsane Arena. Avspark er klokken 15.00. Vi har en av de flotteste arenaene i Norge.

Kommer du?

Annonse fra Obos-ligaen: