Flyttet mediebygget på én dag

Djønne Modul AS har stått for den mest effektive prestasjonen på Myrdal stadion så langt i år.

På én arbeidsdag flyttet de Åsane sitt mediebygg på nesten 80 kvadratmeter fra den ene langsiden av stadion og opp på tribunen på motsatt side!

Bygget består av tre moduler på hver etasje, og de seks modulene ble flyttet på en trygg og effektiv måte, før de ble satt sammen igjen. Alt inventar ble med på flyttelasset, helt uten at de som bruker bygget måtte pakke sakene sine, kun sikre løse gjenstander.

- Kjøkkenskapene var fulle av glass, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner ble stående, det samme med bord og stoler. Så kjørte de av gårde! Vi ble utrolig imponerte over at det lot seg gjøre, forteller daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr.

Saken fortsetter under bildet:

Mediebygget (2)
BYGGET troner nå øverst på tribunen på Myrdal, ideelt plassert for brukerne.

Mediebygget måtte flyttes grunnet etableringen av infrastrukturen til Arena Nord. Da beslutningen først ble tatt, måtte det skjer raskt. I Åsane legger de ikke skjul på at de ble engstelige både for kostnader og den praktiske utfordringen.

Djønne løste oppgaven

John Djønne hos Djønne Modul AS er takknemlig for at hans firma fikk oppgaven.

- Sammen med Sartor Maskin og Åsane Fotball ble vi raskt enige om hvordan jobben skulle gjøres, og derfra til ferdig bygg oppe på tribunen gikk det ikke lang tid, forteller Djønne.

Å bygge et modulbygg er i prinsippet som å bygge med lego. Bygget er prefabrikkert og monteres direkte på fundament på byggeplassen. Ofte snakker vi om flere moduler som er satt sammen til større bygninger, derav legoprinsippet. I Åsane sitt tilfelle består mediebygget av seks moduler som er produser hos Djønne Modul på Hylkje i Åsane bydel.

- Modulbygg kan tas i bruk som byggemetode i de fleste prosjekter. I dette tilfellet skal Åsane Fotball være glade for at mediebygget ble satt opp med moduler tilbake i 2015. Ellers hadde dette vært et kjempeprosjekt, og Åsane hadde neppe hatt mediebygg til årets seriestart, forteller John Djønne.

Da OBOS-ligaen startet med kamp mot Sogndal tidligere denne måneden kunne mediene ta i bruk fasilitetene, akkurat som før, bare på motsatt side og med strålende utsikt mot banen. På toppen av bygget er det kameraplattform for TV, og tilbakemeldingene fra kampene så langt er at alt er godt tilrettelagt nå, enda bedre enn før.

- Det er lisenskrav for toppfotballen å ha denne type fasiliteter. Uten effektiviteten til Djønne Modul og Sartor Maskin hadde vi vært i trøbbel til seriestart, innrømmer Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr, takknemlig for at prosjektet ble fullført i tide til seriestarten.

Mediebygget (3)
SLIK ser det ut på baksiden. TV-plattformen er øverst. På kampdag er det fullt av journalister her, samt at kampdelegat, speaker og andre sentrale funksjoner også sitter her.

 

Annonse fra Obos-ligaen: