Finaleseier i Norway Cup!

Åsane G15 er vinnere av Norway Cup 2022.

Laget hentet pokalen hem til Åsane etter en sterk 4-2-seier i finalen mot Førde lørdag formiddag.

Seieren betyr at Åsane Fotball har vunnet storturneringen for første gang siden 1999. Totalt sett er det klubbens femte seier (1981, 1988, 1989, 1999 og 2022).

I finalen mot Førde var det sikkert litt nerver inne i bildet, men de slapp i så fall taket relativt fort. De oransje tok ledelsen 1-0 på straffe ved Joakim Aasen, og gikk dermed til pause i visshet om at seieren ville være i boks hvis de holdt nullen de siste 25 minuttene.

Så sjokkerte Førde ved å fyre inn 1-1 rett etter hvilen. Det kunne gjort Åsane-guttene usikre og defensive, men det motsatte skjedde: De bare fyrte på enda mer.

2-1 kom kjapt etter et lekkert angrep der Edvin Muhic fikk gleden av å sette ballen i nettet. Deretter kom enda en ved Joakim Aasen. Ledelsen så betryggende ut.

Da Åsane pådro seg et rødt kort var det drøyt ti minutter igjen av oppgjøret. Da tok Joakim Aasen ansvar igjen og fyrte ballen i mål fra ekstremt langt hold, faktisk fra egen banehalvdel! Lagets suverene toppscorer ble dermed finalens store spiller og fikk velfortjent utmerkelse for det etter kampen.

At Førde reduserte til 4-2 på tampen var ikke nok, de maktet aldri å gjøre finalens siste minutter spennende. Dermed kunne Åsane-gjengen løfte pokalen - og juble sammen med en stor og ivrig heiagjeng.