Får sjansen til å passere 300 kamper

Martin Ueland har signert for to nye år i Åsane. Nå sikter han mot en klubbrekord som kan bli stående lenge.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Da forsvarsspilleren forlenget sin forrige kontrakt la han ikke skjul på at han jaktet på klubbrekorden til Christian Ekanger på 263 kamper. Han var bare 24 kamper unna, og sent på høsten i 2020-sesongen var rekorden tatt.

Ved sesongslutt 2021 kunne klubbveteranen se tilbake på ytterligere 28 seriekamper og én cupkamp. Det gjør at Martin har imponerende 293 A-kamper for Åsane!

Etter gode samtaler med sportssjef Kåre Ingebrigtsen før nyttår ble de enige om en ny toårsavtale, ut 2023-sesongen. Det betyr at Martin med stor sannsynlighet passerer 300 A-kamper i løpet av våren.

- Det hadde vært utrolig stas, innrømmer 29-åringen som debuterte for A-laget helt tilbake i 2012.

Tror på økt interesse

Ueland påpeker at ambisjonene hans ikke bare handler om antall kamper. Det er vel så viktig å bidra til at Åsane tar nye steg.

- Det var fantastisk å få lov å klippe snoren da Åsane Arena ble åpnet og komme i gang på vår nye hjemmebane. Vi spilte fem kamper her uten å tape, med masse folk på tribunene. Sånt er motiverende, forteller han.

Ueland tror OBOS-ligaen 2022 kan få rekordinteresse med kamper mot Brann, Stabæk, Mjøndalen, Start og flere andre klubber med erfaring fra Eliteserien. Nå håper han at både suksessen til Åsane og publikumsøkningen vil fortsette.

- Om jeg kan få komme med ett ønske til folk i Åsane, så er det å kjøpe sesongkort. Sammen kan vi skape nye magiske øyeblikk på Åsane Arena, forsikrer han.

KJØP SESONGKORT HER

Sportssjef Kåre Ingebrigtsen gleder seg over at Martin Ueland er med ut 2023-sesongen.

- Han ble tilbudt ny kontrakt fordi han er en god og viktig spiller for oss. Martin er også en viktig kontinuitetsbærer i garderoben og en gutt med hjertet i Åsane. Dette er en person du kan stole på, både på og utenfor banen, roser sportssjefen.

Mens Ueland er med en ny periode i Åsane, er det klart at Håvard Foldnes forlater klubben. Geir André Herrem er heller ikke med videre. 

Foreløpig er det kommet inn én forsterkning, nemlig keeperen Idar Nordby Lysgård fra Mjøndalen.

Annonse fra Obos-ligaen: