Endelig kamper igjen!

Etter lang ventetid var lagene i Åsanes utviklingsavdeling endelig i gang med seriespillet. 

Foto: Jonny Kleppestø 

Her er kampfakta og noen betrakninger fra trenerne etter helgens serieåpninger.

G19: 

Åsane - Fana 1-4

0-1:
0-2:
0-3:
1-3: David Tufta (Emil Igelkjøn)
1-4:

- Skuffende seriestart. En OK 1. omgang der vi etter hvert fikk til det høye presset og gjenvinningsspillet. Vi skapte noen halvgode muligheter, men Fana hadde større sjanser enn oss. 

- I 2. omgang la Fana om til 5-3-2 og fikk stor gevinst av det. Vi virket ukonsentrerte og spilte på oss enkle brudd. I løpet av en timinutters svartnet det helt og vi slapp inn tre mål. Vi fikk litt håp med scoringen til David Tufta, men to minutter etterpå fikk vi et direkte rødt. 

- Vi prøvde å mobilisere for å redusere, men vi ble litt for enkle i det vi holdt på med. Heldigviser det  to kamper neste uke, så nye muligheteer kommer raskt, sier trener Håvard Lilletvedt.

Start-ellever + benk: Vegard Raaen, Håkon Hodnefjell, Peder Augestad, Markus Bratvold, Mathias Angeltvedt, William Veivåg, Tobias Sagstad, David Tufta, Emil Jaf, Isak Haukefær, Eirik Våge + Kasper Kleppestø, Mathias Jørgensen, Jonas Ericsson, Emil Igelkjøn, Olav Hauge.

G16:

Åsane - Nymark 2-1

1-0: Jon Berisha (Mathias Øvreberg) 
2-0: Jon Berisha
2-1: 

- Etter å ha sluppet til mange sjanser i starten av omgangene i treningskampene, fokuserte vi veldig på at vi ønsket å dominere kampen helt fra kampstart. Første halvdel av 1. omgang var vi veldig gode og styrte kampen. Dominansen ga resultater og vi scoret to mål tidlig i 1. omgang. 

- Fra siste halvdel i 1. omgang og ut falt vi veldig ned i nivå. Vi ble utålmodige, slurvet og gjorde en del feilvalg. Alt i alt var vi langt unna nivået vi har vist i oppkjøringen av sesongen. Det var derimot bra at vi klarte å vinne på en dårlig dag, og det er mye å lære fra denne kampen, oppsummerer trener Dinogen Uruthiran.

Startellever + benk: Mads Rylandsholm, Johannes Kloster, Simen Fløgstad, Miliam Stahl, Petter Gårdsvoll, Sander Jacobsen, Markus Underhaug, Mathias Øvreberg, Aleksander Dahlberg, Jon Berisha, Marcin Kantor + Vegard Frønsdal, Adam Bachmann, Nicholas Kvamme, Tobias Etim.

G16 2:

Åsane - Arna-Bjørnar 3-1

1-0: Lukas Jorentz (Fredrik Greve) 
2-0: Linus Hatlebrekke (Fredrik Greve)
3-0: Andreas Eliassen (Linus Hatlebrekke) 
3-1:
 
- 1. omgang er solid defensivt med tette avstander mellom ledd. Vi slet derimot med kvaliteten i det vi gjorde etter gjennvinning. Men vi hadde god kontroll på Arna-Bjørnar og de skapte veldig lite. 

- I pausen ble vi enige om å sette et enormt press fra start av og tørre å spille opp i mellomrommet, men også bli flinkere til å vende spillet hurtigere for å utnytte overtall. Dette funket veldig bra og resulterte i tre raske mål etter god angrepsfotball. 

- På slutten fikk vi et frispark imot som gikk via muren og i mål. Men vi trenere satt igjen med en god følelse etter en god prestasjon av guttene. Vi var veldig opptatt av å holde energinivået og trøkket oppe gjennom hele kampen, noe vi klarte, oppsummerer trener Christian Klanderud.

Startellever + benk: Trym Bronlund, Marius Landquist, Arian Søyland, Christian Fosse, Sander Lie, Herman Aas, Fredrik Greve, Emil Søraas, David Debelec, Adrian Debelec, Lukas Lorentz + Linus Hatlebrekke, Lukas Kvamme, Alexander Mæland, Andreas Eliassen, Jesper Mydland, Markus Wollertsen.

G14:

Åsane - Varegg/Sandviken 6-0

1-0: Fredrik Aasen (Edvin Muhic)
2-0: Joakim Aasen (Nikolai Brandtun)
3-0: Viggo Frostad 
4-0: Edvin Muhic (Simen Brudvik)
5-0: Viggo Frostad (Jakob Pletten)
6-0: Magnus Solvi-Neverdal (Jakob Pletten)

- Vi dominerte fra start til slutt. Vi skapte ikke voldsomt med sjanser gjennom åpent spill, men vi vant veldig mange frispark og cornere. firer av seks mål kom etter dødball. Motstanderen skapte én sjanse på oss i hele kampen og det var  vi veldig fornøyd med.

- Kollektivt har vi den siste tiden tatt store steg i forsvarsberedskap, rolleforståelse og kommunikasjon og det gjorde at vi komfortabelt slo et lag som vi kun vant 4-3 mot tidligere i vår. 

- Forbedringspotensiale ligger i å komme oss kontrollert inn i bakrom, spesielt når motstanders bakre ledd står veldig høyt uten press på ballfører, sier trener Ole Morten Kristiansen.

Startellever + benk: Nikolai Mo, Jakob Pletten, Håvard Espeland, Fredrik Aasen, Philip Hirth-Andersen, Magnus Solvi-Neverdal, Nikolai Brandtun, Dennis Vervik, Edvin Muhic, Viggo Frostad, Joakim Aasen + Simen Brudvik, Herman Hole, Sigurd Skage, Sjur Humborstad, Jacob Begall, Marius Hansen.

Annonse fra Obos-ligaen: