En takk til Bildøy Bibelskole

Åsane Fotball jobber for å skape mer entusiasme og engasjement rundt klubben. Litt ut på høstsesongen fikk vi uvurderlig hjelp fra Bildøy Bibelskole. - Det de gjorde var gull verdt for oss, sier daglig leder i klubben, Rune Eriksen.

Foto: Hordalandsfotball/Ann-Kristin Røsbø.

De var fem-seks personer i starten. Gjengen fra Bildøy Bibelskole ville se en kamp på Åsane Arena. Fra første minutt skapte de stemning med sine sanger og rop.

Under oppgjøret mot Hødd knipset daglig leder et bilde av  stemningsskapende ungdommer. Bildet ble publisert på Instagram - og dagen etterpå tok Rune Eriksen kontakt med en av dem.

- Jeg ville takke de for innsatsen. De bidro sterkt til at vi vant den kampen. Vi prøver jo å skape noe her ute og jeg hadde et håp om å få de tilbake igjen til neste hjemmekamp. Vi hadde en hyggelig prat og de skulle få med litt flere neste gang. Det kom 60 personer og de fulgte opp ut sesongen. Det var magisk og smått rørende, sier Eriksen.

Bildøy første bilde.jpg
BLINKSKUDD: Bildet som startet eventyret. Foto: Åsane Fotball.

Fredag tok Eriksen med seg store deler av spillertroppen ut til Bildøy Bibelskole.

- Vi kan bli bedre med tanke på å si takk og se hverandre. Det er en oppfordring til alle. Jeg ville rett og slett ut på deres hjemmebane og vise at klubben setter stor pris på engasjementet og entusiasmen. Vi må ta vare på supporterne våre, forteller Eriksen.

Bildøy rom.jpg
STEMNING: En herlig gjeng fikk takk fra Åsane Fotball. Foto: Åsane Fotball.

Hvordan var det å komme ut dit?

- For å si det slik. De skapte en ellevill stemning. Opplegget fra skolen og elevene var helt nydelig. 50-60 elever var samlet og ga oss en unik velkomst. Det var sang, glede, smil. Det ble en herlig time med våre nye supportere fra Bildøy Bibelskole. Spillerne takket også - og de var tydelig på at innsatsen fra supporterne ga poeng. Det høstet applaus, smiler daglig leder i klubben.

Bildøy elever forteller.jpeg
GODE HISTORIER: Det var mye latter og smil. Foto: Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

Kommer de til å fortsette med sin støtte i år?

- Det håper vi. Nå er det slik at de går på Bibelskolen i ett år, dermed går nok ferden ut i verden for mange av dem. Men flere sa at de skal stille - og nå har vi oppfordret skolen til å skape noe med neste kull. Skoleåret er ikke ferdig før til sommeren. Dette må vi få til.

Bildøy triksing.jpeg
TRIKSEKONKURRANSE: Emmanuel ble utfordret av Benjamin. Vi kan jo nevne at sistnevnte stakk av med seieren. Imponerende! Foto. Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

Eriksen får god støtte fra studieleder ved skolen, Laila Eidsheim Flaa.

- Vi på Bildøy Bibelskole observerer studenter som med iver og engasjement girer hverandre opp til samhold og felles opplevelser. I høst ble det stor stemning da en guttegjeng på skolen fikk med seg 50-60 studenter for å heie på Åsane. Det har skapt et kjempe samhold i gjengen, og det heier vi på, sier Laila Eidsheim Flaa.

Bildøy lagbilde.jpeg
DE BESTE: Store deler av troppen tok turen ut til Bildøy for å takke elever for innsatsen. Et vellykket besøk. Foto: Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

Samarbeidet vil vel fortsette nå?

- Vi regner med at de følger opp til seriestart, og vi oppfordrer enda flere til å komme på hjemmekampene for å få med seg den elektriske stemningen.

Bildøy elever lagbilde.jpeg
GLEDE: Ekte supportere med Mats og Emmanuel. Foto: Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

- Det Laila sier er viktig. Bildøy Bibelskole og Martyrene (supporterklubben) er i ferd med å skape noe, men det er plass til mange flere. Det tar tid å bygge opp en supporterkultur. Nedslagsfeltet vårt er stort - og vi har nå ett lag i Toppserien og ett i Obos-ligaen. Vi er oppe og nikker i toppen av norsk fotball. Håper at mange kommer når alvoret starter og bidrar til å lage en oransje-bølge av supportere og stemning, oppfordrer Eriksen.

Eriksen delte ut blomster og skolen fikk en drakt med autografer fra spillerne.

Supportere tribune siste.jpg
PÅ KAMP: Martyrene og Bildøy Bibelskole skapte unik stemning i fjor. Foto: Ann-Kristin Røsbø/Hordalandsfotball.

 

Annonse fra Obos-ligaen: