- En drømmesituasjon

Vi fortsetter nedtellingen til seriestart. Sander Eng Strand har allerede satt sitt preg på Åsane Fotball. Her kan du lese mer om den kjappe og sympatiske vingbacken.

Hvordan var det å få kontrakt med Åsane Fotball?

- Det å få kontrakt med Åsane fotball var veldig stort for meg. Det har vært et mål for meg å ta steget opp til OBOS-ligaen igjen. Å få denne muligheten her er veldig gøy. Klubben Åsane er også en av de mest spennende klubbene i Norge om dagen, der fasilitetene, den sportslige satsningen og engasjementet rundt klubben sammen gjorde at dette var en drømmesituasjon for meg.

Du var på prøvespill – hvordan var den tiden?

- Jeg var her i noen uker for å vise meg frem, samt å gjøre meg kjent med klubben. Det var en uke som gjorde meg enda mer tent til å få muligheten her. Jeg ble godt tatt imot av både guttene på laget og alle personene rundt klubben. Det var ekstremt lærerikt og gøy å få satt seg inn i treningshverdagen til klubben. Kampen mot Brann var også en kul opplevelse. Da fikk jeg se hvordan fotballen i Bergen kan være. Det er alltid litt krevende å komme på prøvespill, man har mye å bevise. Det handlet bare om å ta den muligheten jeg fikk. 

Eng Strand med Nøstegutten.jpg
Nøstegutten: Sander Eng Strand trives i Bergen og Åsane. Her har han funnet litt historie fra Bergen.

Du har kommet inn og bidratt sterkt – hvordan har du angrepet denne muligheten?

- Det har vært veldig morsomt å få så mye tillit i de siste kampene, og det har vært en bratt læringskurve, men jeg visste at spillestilen til klubben er noe som passer meg bra. I tillegg til at jeg har vært veldig heldig med at jeg fikk trene med Bærum i vinter - selv om de visste jeg hadde lyst til å ta steget opp. Jeg har bygget opp et fysisk grunnlag som har gjort meg trygg på at jeg klarer å prestere best mulig. Dette, sammen med gode lagkamerater, har gjort det mulig for meg å angripe muligheten jeg har fått her! 

Hvordan var det å flytte  til Bergen?  

- Jeg har bodd på Østlandet hele livet, så å ta den lange turen over fjellene bort hit er en stor omveltning for meg, men Bergen er en nydelig by med stor historie og mange flotte mennesker. Det virker som det er mange som brenner stort for fotballen her og jeg føler det er noe som passer meg midt i blinken. Fotball skal være noe som engasjerer, noe som gir plass til de store følelsene. Der sinne og glede, eufori og skuffelse går om hverandre. Det er  noe som betyr veldig mye for veldig mange. Det blir godt å være en del av dette her i Bergen. Det skal også sies at det ikke er mange ting som slår utsikten langs Mjøsa på sommeren, men Bergen er ikke langt unna.

Hva synes du om Bergen?

- Forholdet jeg har til Bergen er meget positivt, jeg har vært her flere ganger tidligere, både på fotballkamper, andre sportsarrangementer og rene opplevelsesturer for å observere og lære av byens stolte historie. Det har alltid vært gøy å komme til Bergen, gå rundt i de fine gatene, prate med utadvendte bergensere som alltid uoppfordret skryter av byen sin. Noe som de gjør med rette. Jeg har vært heldig å gått flere skøyteløp her også, som mange vet er det et godt skøytemiljø i Bergen. Forholdene har vært varierte, men det var alltid gøy å gå løp her også. Jeg ble faktisk landsmester her i 2016.

Eng Strand skøyter.JPG
Talent på isen: Eng Strand utmerket seg også på skøyter. Nå gir han alt på fotballbanen.

Ja, du hadde også et talent innen skøytesporten – hvor langt kunne du tatt det talentet?

- Skøyter var også en stor del av barndommen min på Hamar. Med vikingskipet som nærmeste nabo, var det naturlig å begynne på skøyter. Skøyter er en nydelig idrett med mye fart og spenning. Jeg var heldig å være en del av et godt miljø på Hamar - med gode løpere som Hallgeir Engebråten og Sander Eitrem. Det var gode muligheter til å bli god på skøyter der. Jeg gikk aktivt helt til jeg ble en del av A-lags stallen til Ham-Kam som 15-16 åring. Det er vanskelig å si hvor god jeg kunne ha blitt, det er en idrett som krever enorme treningsmengder og vilje. Men nå er jeg så heldig at jeg har en bror (Didrik Eng Strand) som nesten har tatt alt av det jeg hadde av landsrekorder - og hevdet seg enda mer internasjonalt en det jeg gjorde. Det er veldig gøy å følge med på ham. Han mangler fortsatt noen LM for å ta meg igjen på den fronten, men jeg er glad for at han viderefører skøytetradisjonen i Strand-familien.

Fortell litt om tider og hvilke distanse du var best på? 

- Jeg var nok på mitt beste en god allround, der jeg gikk godt på de fleste av distansene. Det var nok på 1500m jeg hadde mitt beste resultat - og kanskje best potensiale. Der hadde 1.56.88 fra U-EM i Heerenveen i 2016, som akkurat holdt til gull den gang. Det var mange bra trenere i miljøet rundt Hamar på den tiden, Jonas Bekken - landslagstrener nå, Eskild og Tormod Ervik var også en del med i dette miljøet. 

Hva visste du om Åsane Fotball før du vendte nesen vestover?

- Det jeg visste om Åsane Fotball, før jeg kom - var at det var en spennende klubb. Med mange gode spiller og en spillestil som var veldig attraktiv for meg. Jeg hadde hørt mye om Morten og om hvor dyktig han har vært på å sette sammen et godt lag, samt hvordan klubben har utviklet spillere til å ta steget videre i over flere år nå. Jeg hadde et godt bilde på hva som forventet av det rent sportslige, men det var så klart spennende å møte en ny kultur for første gang! Jeg har også møtt Åsane et par ganger før, og jeg har alltid tapt og tenkt i ettertid at dette laget ser ut som at lag det hadde vært gøy å spille for. 

ENg Strand mål.jpg

Hva tenker du om årets sesong?

- Jeg gleder meg enormt til årets sesong. Jeg har fått inntrykket av at guttene er klare til å vise seg frem fra en litt bedre side denne sesongen. De siste ukene har nivået på treningene bare økt, samt vi har vist en god progresjon i kampene. Det vil bli spennende å være en del av dette laget utover våren og sommeren. Jeg gleder meg også enormt til å kunne bidra med å vinne fotballkamper denne sesongen - og få visst både tilskuerne og folk rundt hvor takknemlig jeg er for å få muligheten i Åsane Fotball. 

Emil "Silda» Sildnes har kommet til Åsane – også han har spilt for HamKam – hvilke tanker gjør du deg rundt det?

- Sildnes er en kjempeflott fyr - og en utrolig god fotballspiller. Han har noen kvaliteter som vil løfte dette laget veldig, og jeg tror han kommer til å levere sterkt for oss. Han passer veldig godt inn i både spillergruppen og på banen. Åsane har gjort en god signering der. Jeg og "Silda" kommer begge fra Ridabu og har kjent hverandre lenge. Han var et stort forbilde for meg i mine yngre fotballdager og det var en ære å spille sammen med han da han vendte tilbake til Ham-Kam i 2019. Vi hadde to sesonger sammen i Ham-Kam. Vi var mye med hverandre de årene, så det er veldig hyggelig at han tok turen hit også. Vi trente sammen mye i vinter da vi begge var hjemme i desember og januar - så jeg vet at han er i god form også.

Hvordan vil du sette ditt preg på dette laget og OBOS?

- Jeg er ekstremt takknemlig for muligheten jeg har fått her - og den tilliten klubben har vist meg i de siste kampene. Jeg er veldig ivrig på bidra så mye jeg kan til at laget skal vinne kamper fremover. Jeg ønsker å bidra med å dominere kampene sammen med laget. Få vist frem mine ferdigheter som kan være med på å gjøre laget enda litt bedre. Jeg elsker å spille fotball og dette er noe jeg vil at alle skal se når jeg er ute på matten. Om det handler om å forsvare målet, skape ubalanse hos motstanderen, sette opp gode angrep som tilslutt gjør at vi vinner kampen - vil jeg alltid gjøre det 100 prosent. Jeg ønsker å sette et preg på OBOS i den forstand at jeg bidrar til målpoeng og at jeg skal være en vond spiller å møte. Men det viktigste er at jeg vil bidra med alt som skal til for at vi skal vinne fotballkamper! 

Hva er din oppfordring til de som er glad i denne klubben?

- Det har vært utrolig gøy å bli kjent med så mange hyggelige folk, og jeg merker at det er mange som bryr seg om klubben. Noe som er utrolig viktig for oss som er nye, men også for hele klubben. Jeg har også vært så heldig å få bo en liten periode hos familien Føllesdal, som jeg er utrolig takknemlig for. Jeg har også vært så heldig å få hilst på mange av sponsorene andre støttespillere i forbindelse med kick-off - og det virker som det er noe stort på gang i og rundt Åsane. Min oppfordring til alle i og rundt klubben er å komme på kamp, så skal vi spillere vise hvor mye slikt engasjement betyr for oss også. 

Mjøndalen på mandag – hva tenker du om det oppgjøret?

- Det blir godt å komme i gang med tellende kamper. Man merker at det kribler litt ekstra hos alle spillerne og følelsene inn mot første serierkamp er alltid veldig spesiell. Mjøndalen er et godt og voksent OBOS-lag, så kampen kommer til å bli en real prøvelse for oss. Jeg er overbevist om at vi har lagt inn en enorm jobb de siste ukene på å være klare når dommeren blåser i fløyten. Jeg gleder meg også mye til å endelig få en tellende kamp. Det er nå det handler om å levere, så det handler om å gjøre de siste forberedelsene ordentlig. 

- Jeg vet også at det er mange venner og familie som har tenkt på å ta en litt kortere påskeferie - for å ta turen ned til Mjøndalen for å støtte oss. Det kommer nok en del bortesupportere fra Hamar for å støtte oss i det oppgjøret.

 

Annonse fra Obos-ligaen: