Elleve spillere med koronasmitte

Testing mandag og tirsdag har påvist smitte hos ytterligere ti spillere i Åsanes A-stall.

Foto: Hordalandsfotball.

Dermed har elleve spillere fått påvist Covid-19 den siste uken. Et dramatisk høyt tall.

- Vårt fokus har vært å håndtere dette på en korrekt måte i henhold til de medisinske rådene vi får. Hele troppen ble satt i karantene sist fredag. I utgangspunktet vil spillerne være ute av karantenen ved utgangen av november, men alle som er syke må være i isolasjon i minst ti dager.

- Da kommer vi til 4. desember, målt fra da testene ble foretatt. Det er slik vi forstår reglene, sier daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr.

Lagets trener, Morten Røssland, opplever dette som svært utfordrende:

- En ting er å sitte i karantene, en annen ting er å spille viktige kamper rett etter at man har vært syk. Det er ikke gitt at alle blir friske på minimal tid, slik at vi kan stille lag til neste serierunde. Spillerne må være symptomfrie i syv dager før de kan spille kamp igjen, varsler treneren.

To kamper er utsatt

Foreløpig er Jerv-kampen, som skulle vært spilt sist helg, utsatt. Oppgjøret mot Strømmen kommende lørdag vil heller ikke bli spilt på oppsatt dato. Det gjenstår tre serierunder, pluss en eventuell kvalifisering til Eliteserien. Planen er at den skal starte få dager etter siste serierunde.

For Åsane er det spillernes helse som er viktigst nå, samt å unngå at smitten sprer seg ytterligere. Røssland forteller at ingen i trener- og støtteapparatet er smittet, men at de sitter i karantene.

Klubbens ansatte har hjemmekontor og lokalene på Myrdal står for det meste tomme. For daglig leder Gorm Natlandsmyr oppleves situasjonen som krevende.

- Liv og helse trumfer alt, så det er vårt hovedfokus. Så forsøker vi å drifte klubben som vanlig midt oppe i alt dette. Vi skal komme oss igjennom det, selv om julemåneden sannsynligvis blir svært spesiell, sier han.  

Annonse fra Obos-ligaen: