Didrik Fredriksen Strømmen reklame

Didrik har også forlenget kontrakten

Didrik Fredriksen (22) har forlenget kontrakten med Åsane. Ny avtale er til sommeren 2023.

Foto: Hordalandsfotball.no.

NHH-studenten begynner å bli en etablert spiller i klubben, drøye to år etter at han kom fra Bærum. Kompisen Henrik Udahl er borte, men for Didrik er fortsatt mye ugjort i Åsane-trøyen. Derfor har han signert avtale frem til sommeren 2023.

I den historiske 2020-sesongen var han på banen i 28 kamper. Flertallet av kampene kom som innbytter, og i år håper han å starte oftere.

- Det er hard kamp om plassene, men jeg har ambisjoner om å starte mange kamper og bli en enda mer sentral spiller i laget, forteller han.

Didrik er først og fremst sentral midtbanespiller. I fjor var det Simen Lassen og Kristoffer Valsvik som spilte mest på de to plassene. Nå er Valsvik borte, men nye utfordrere er kommet inn, som for eksempel Bjarte Haugsdal og Tomas Kristoffersen.

- Konkurransen om plassene er stor, og ikke bare på midtbanen. Det er et kvalitetstegn. Det skal spilles mange kamper, minner Fredriksen om.

Mange som har forlenget

Didrik Fredriksen er langtfra den eneste som har forlenget Åsane-kontrakten sin siden forrige sesong. Listen er lang: Eirik Østgaard, Jonas Vågen, Eirik Wollen Steen, Simen Lassen, Stian Nygard, Joel Mvuka, Joakim Hammersland, Senai Hagos og Sindre Austevoll.

Det gleder trener Morten Røssland:

- Vi er kommet i en situasjon der flere spillere er på lengre avtaler enn før. Det gir trygghet både for Åsane som klubb og for spillerne selv, mener han.

Han gleder seg over at Didrik Fredriksens navn også et kommet på listen over alle som har skrevet lengre kontrakter:

- Didrik jobber hardt for å utvikle seg hver eneste dag. Han har vært litt i skyggen av Lassen og Valsvik, men har likevel spilt veldig mye. Jeg blir ikke overrasket om han tar nye steg i 2021, sier treneren. 

Annonse fra Obos-ligaen: