Dette ble siste kamp med gjengen

Lørdagens cupseier over Stord ble Joel Mvukas siste i Åsane-drakt for denne gang. Nå er han Glimt-spiller.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball.no.

18-åringen fikk tillatelse til å reise til Bodø søndag for å gjennomføre medisinsk test og fremforhandle personlige betingelser. I forkant var Åsane blitt enig med Bodø/Glimt om rammene for en overgang til den regjerende seriemesteren.

Mandag ettermiddag var alle papirene i orden.

Salgssummen er konfidensiell, men daglig leder Gorm Natlandsmyr forteller at Åsane er godt fornøyd.

- Joel hadde lang kontrakt med oss og måtte kjøpes fri. Vi mottar midler som skal utvikle Åsane videre, og vi har også sikret oss betydelige prosenter ved videresalg i fremtiden, røper Natlandsmyr.

Joel Mvuka mot Brann Ole Didrik Blomberg.jpg
SOLGT VIDERE: Ole Didrik Blomberg (solgt til Brann) og Joel Mvuka (solgt til Glimt) er de to største spillersalgene i Åsanes historie.

Mvuka er lenge blitt vurdert som en juvel i OBOS-ligaen, og spilleren har tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere hold selv om han fortsatt en ung og noe ustabil i prestasjonene. Ingen har fulgt spilleren tettere enn Glimt, som også hadde ham på et par dagers trening nordpå i vinter.

Totalt spilte Mvuka 25 A-kamper for Åsane.

Åsane har spillefri frem til 18. august når Grorud er motstander på hjemmebane i OBOS-ligaen. Joel Mvuka, derimot, kan få sin debut for Glimt i e-cupen borte mot Prishtina allerede 5. august.

Mvuka, som har spilt i Åsane siden han var barn, er takknemlig overfor klubben og alle som har hjulpet ham på veien og frem til dagens overgang til en norsk toppklubb.

- Jeg ønsker å si takk for meg til alle i Åsane og ønske klubben lykke til, sier han etter at overgangen gikk i orden mandag.

Annonse fra Obos-ligaen: