- Det kan bli utrolig bra!

Han er en av klubbens største profiler. Nå tar Eirik Wollen Steen (29) fatt på sin tiende sesong i Åsane Fotball.

Midtstopperen startet 15 kamper i 2022. Skadene har plaget ham, men det er ingen tvil om kapasiteten. Denne spilleren vil bidra på flere plan i 2023-sesongen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med oppkjøring og sesongen. Det var bra å få dette på plass. Åsane Fotball er blitt min familie nummer to - og jeg tror dette vil bli en veldig spennende sesong for oss. Det er endringer i trenerteamet, og nye signeringer med spennende unge spillere. Det kan bli utrolig bra, sier Eirik Wollen Steen.

Hvilken rolle vil du ta for å hjelpe de unge i troppen? Spørsmålet får Wollen Steen til å trekke på smilebåndet.

- Jeg begynner å bli "gammel" i dette gamet, men jeg vil helt klart være med å utvikle spillerne. Dette er spillere som har hele karrieren foran seg. Jeg vil bidra med kunnskap, erfaring, men også på det mentale plan. Sammensetningen med mange unge spillere med energi - og etablerte med erfaring er spennende, forteller Wollen Steen.

Wollen tett.jpg
Eirik Wollen Steen gleder seg til ny sesong i Åsane Fotball.

Det gikk ikke helt på skinner for Åsane Fotball i 2022-sesongen. Klubben slapp inn 67 baklengsmål og var bare fire poeng unna nedrykkskvalik. Nå vil Wollen Steen se en klubb som får opp energinivået.

- Det må endringer til. Det handler om å få inn ny energi og synspunkter slik at man føler at man driver med noe ekstraordinært. Vi må rett og slett skape et bedre produkt enn de som har et større budsjett enn oss, sier 29-åringen.

- Det er alltid et mål om å rykke opp i Eliteserien på sikt, men vi er langt unna. Folk må innse hvor vi er. Vi har oppnådd ekstraordinære prestasjoner. Ting har klaffet voldsomt, men vi har ikke klart å utvikle dette i tråd med de andre lagene i divisjonen, forteller en ærlig Wollen Steen – og fortsetter.

- Jeg må påpeke at vi har fantastiske sponsorer og støttespillere. De bevilger midler slik at vi kan holde på med det vi elsker. Nå handler det om at vi som klubb ser oss litt i speilet, og legger ned det arbeidet som skal til for å konkurrere med de øvrige klubbene. Vi må ikke tro at dette går av seg selv.

Ja, for det er jo hardt arbeid som gjelder – både på og utenfor banen?

- Det er ofte det! Det er jo en floskel, men ting skal også klaffe. Vi skal ha kjemi i garderoben, det skal være kjemi oppover til administrasjonen. Alt dette må fungere - og det starter nå som du kommer inn, smiler Wollen Steen.

Han sikter til at undertegnede er blitt ny daglig leder i klubben.

Wollen Steen er akkurat ferdig med en treningsøkt på Åsane Arena. 10 januar samles spillerne og trenerteam. Da starter oppkjøringen – og troppen er mer eller mindre komplett fra dag én.

- Det er fantastisk å starte med en fulltallig tropp – allerede 10. januar. Det er helt perfekt, avslutter Wollen Steen.

Ute senker mørket seg – julelysene skaper stemning. Åsane Fotball rigger seg for ny sesong. Det handler om å stå samlet og skape resultater. Entusiasme, engasjement og energi.

Wollen Steen tripper lett og ledig mot garderoben. Den joviale midtstopperen gleder seg til bidra i sin tiende sesong for de oransje. Han sender følgende ord til dere alle.

- Jeg vil ønske dere alle en god jul og godt nyttår, sier Wollen Steen.

Wollen total.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: