Denne gang holdt det helt inn...

Det ble nervedrama igjen, men denne gangen holdt Åsane unna for motstanderen sin sluttspurt.

Se sammendrag med alle syv målene fra kampen i videoen over.

Video fra Discovery.

Dermed endte det med en knepen 4-3-seier mot et Fredrikstad-lag som ble redusert til ti mann etter bare 36 minutter. Bortelaget klarte likevel å gjøre jobben vanskelig for Åsane, og bare stolpen hindret dem fra å score enda en gang på slutten.

Foran 851 tilskuere som hadde ladet opp med en vellykket Fanzone utenfor Stadion i timene før avspark var Åsane villige til å angripe med full styrke. Nykommer Lars Kilen var leken og god da han sendte 1-0 i nettet etter bare 15 minutters spill i hjemmedebuten.

Så scoret Fredrikstad. Først én gang, så én gang til. Da hang Åsane i tauene.

Litt tilfeldigheter snudde alt: Oscar Jansson felte Erling Myklebust i fri bane mot mål. Straffespark og rødt kort - en unik mulighet for Åsane til å ta over kampen igjen.

Martin Ueland fikset 2-2, og den var viktig rett før pause.

Minst like viktig var det som skjedde rett fra avspark etter hvilen. Erling Myklebust fikk puttet en etterlengtet goal i nettet, og med 3-2 mot ti mann skulle Åsane kontrollere seieren.

Det så enda lysere ut da Ryan Doghman sendte 4-2 i nettet med bare syv minutter igjen av kampen.

Opp én plass på tabellen

Så ble det drama, for Fredrikstad scoret enda en gang med bare tre minutter igjen av ordinær tid. Dermed 4-3! Heldigvis klarte Åsane klarte å holde unna for et massivt press fra bortelaget de fem overtidsminuttene.

Med seier er Åsane oppe i 22 poeng i OBOS-ligaen. Dermed er laget fordi kveldens motstander Fredrikstad, og har elelve poengs margin ned til den utsatte kvalikplassen.

Oppover på tabellen er det blitt litt avstander, med Kongsvinger nærmest på 26 poeng. Skeid er for øvrig lagets neste motstander.

FAKTA

Åsane - Fredrikstad 4-3 (2-2)

OBOS-ligaen, Åsane Arena. Dommer: Jørgen Haugen, Kurland. Tilskuere: 851. Gult kort: Ryan Doghman, Lars Kilen, Didrik Fredriksen (Åsane), Tage Johansen, Olav Øby (Fredrikstad). Rødt kort: Oscar Jansson (Fredrikstad).

1-0: Lars Kilen (15.)
1-1: Oscar Jansson (32.)
1-2: Lucas Lima (33.)
2-2: Martin Ueland (str. 37.)
3-2: Erling Myklebust (48.)
4-2: Ryan Doghman (83.)
4-3: Tage Johansen (87.)

Åsane (3-5-2): Idar Lysgård - Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland (Oliver Juul Jensen fra 71.) - Knut Spangelo Haga (Emil Kalsaas fra 92.), Stian Nygard (Didrik Fredriksen fra 46.), Mats Thornes (Morten Gamst Pedersen fra 88.), Bjarte Haugsdal (Kristoffer Nesse Stephensen fra 71.), Ryan Doghman - Lars Kilen, Erling Myklebust.