Delte poengene i sjansebonanza

Åsane kunne vunnet, men de kunne også tapt, da desperate Kongsvinger sloss med seg ett poeng.

I videoen over kan du se det viktigste som skjedde i den dramatiske 2-2-kampen.

Da dommeren blåste av kampene etter 96 spilte minuttene lå 22 skuffede spillere strødd ut over kunstgresset. Kongsvinger var skuffet fordi 2-2 var til lite hjelp i nedrykkskampen, og Åsane var skuffet fordi de følte kampen burde endt med hjemmeseier.

Faktum er av Åsane kunne vunnet, men at de fort kunne tapt også. 2-2-målet til Simen Lassen kom først i det 81. spilleminuttet etter at Kongsvinger hadde tatt ledelsen 2-1 ved Per-Magnus Steiring etter knappe timen.

Action første første spark

Kampen startet med action fra første minutt. Adem Gúven gikk overrende i Åsanes straffefelt etter en duell med Sindre Austevoll, og i KIL-leiren fremsto det som et soleklart straffespark. Dommeren blåste ikke, og i stedet gikk Åsane i angrep.

16 Åsane Åsane 0 0 0 0 0 0 0 0

Kristoffer Valsvik slo mot venstre der Kristoffer Larsen kom på løp. Han lurte av KIL-forsvaret og kom i god posisjon cirka ti meter fra mål og scoret sikkert 1-0 til Åsane.

Det skulle ikke vare. Reduseringen kom allerede etter tolv minutter på et frispark fra svært langt hold. Ballen fikk en ekkel stuss rett foran Eirik Østgaard og gikk forbi og i nettet.

Begge lag traff stengene, og begge lag hadde fete muligheter. Mot slutten av kampen var det hawaii, frem og tilbake, fordi begge lag hadde behov for tre poeng. Men for Åsanes del ble det med reduseringen til Simen Lassen.

Neste Åsane-kamp er borte mot Jerv neste lørdag. Deretter kommer Strømmen til Bergen i den nest siste serierunden. Seriespillet avsluttes med bortekamp mot Sogndal.

Etter dagens runde er Åsane fortsatt nummer 5 i OBOS-ligaen. Laget må havne på topp seks for å få sjansen til å spille kvalifisering til Eliteserien.

FAKTA

Åsane - Kongsvinger 2-2 (1-1)

OBOS-ligaen, Myrdal stadion. Tilskuere: 350. Dommer: Jan Morten Tennøy (Nore Neset). Gult kort: Kristoffer Valsvik, Sindre Austevoll, Martin Ueland (Åsane), Adem Güven, Markus Aanesland (KIL).

1-0: Kristoffer Larsen (2.)
1-1: Mahmoud Laham (12.)
1-2: Per-Magnus Steiring (58.)
2-2: Simen Lassen (81.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Emil Kalsaas (Jonas Vågen fra 64.), Sindre Austevoll (Martin Ueland fra 46.), Sigurd Kvile, David Wolfe - Kristoffer Valsvik, Simen Lassen - Stian Nygard, Harald Tangen (Joel Mvuka fra 64.), Kristoffer Larsen (Didrik Fredriksen fra 88.) - Henrik Udahl (Joakim Hammersland fra 40.).