Blomberg blir Brann-spiller

Ole Didrik Blomberg takker for seg i Åsane for å fortsette karrieren i Brann. Slik takket han klubben før han dro.

Foto: Hordalandsfotball.no.

20-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen. Brann og Åsane ble enige om en overgang tirsdag ettermiddag.

Daglig Gorm Natlandsmyr beskriver dette som en god løsning for alle parter:

- Vi har en tydelig plan om å utvikle unge, lokale spillere til toppfotballen. Først til eget A-lag, og deretter videre. Ole Didrik er, i likhet med Ole Martin Kolskogen som ble solgt i vinter, et godt eksempel på utviklingsmodellen, sier han.

- Ole Didrik viste oss stor tillit da han signerte treårsavtale her i vinter. Vi visste at vi neppe kom til å beholde ham hele perioden, og nå er det bare å ønske lykke til. Vi har, sammen med moderklubben Gneist, utviklet et lokalt talent til å bli eliteseriespiller. Det er vi stolte av, sier Natlandsmyr.

Han beskriver forhandlingene med Brann som intense, men med gjensidig respekt for hverandres situasjon og behov. Overgangssummen er konfidensiell, men Natlandsmyr røper at den inkluderer en videresalgsklausul.

- Vi tror ikke Brann er siste stopp i Blombergs karriere, påpeker han.

Signert drakt som hilsen

Brann har lenge vært interessert i unggutten, og sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd med at overgangen er i havn.

- Ole Didrik var med oss og trente noen økter på slutten av fjoråret og vi har vært interessert i ham siden før det. Denne avtalen har vi jobbet lenge med å få i orden. Vi er veldig fornøyde med at vi har sikret oss enda en ung og lovende lokal spiller, som skal få fortsette sin gode utvikling hos oss i Brann, sier Soltvedt til Brann.no.

Soltvedt ønsker å takke både moderklubben Gneist og ikke minst Åsane for utviklingen Blomberg har hatt, og sistnevnte for det gode samarbeidet rundt overgangen. 

Blomberg og Brann ble enige om de personlige betingelsene og unggutten gjennomgikk den medisinske testen på Stadion tirsdag kveld. Onsdag var alle papirene i orden.

Saken fortsetter under bildet:

Blomberg med drakt

Etter at overgangen var i orden kom Ole Didrik innom garderoben på Myrdal for å takke lagkameratene for en fin tid i klubben. Han fikk også signert hjemmedrakten av alle spillerne for å ha et minne.

I tillegg ga han bortedrakten til Åsane med en fin hilsen: «En av mine beste avgjørelser var å komme hit. Takk for alt. #æøå».

Åsane Fotball ønsker å takke Ole Didrik Blomberg for tiden i klubben og ønsker ham lykke til videre!

Annonse fra Obos-ligaen: