Ble knallhardt straffet av HamKam

Åsane bommet på en håndfull fete sjanser og ble straffet hardt da HamKam våknet.

I videovinduet over kan du se de viktigste hendelsene fra søndagens kamp.

Etter 2-1-tapet på Briskeby følte nok Åsane-gjengen seg litt snytt. For i store deler av kampen var de oransje svært gode og skapte en rekke sjanser.

Men der Åsane var ineffektive, trengte Hamar-laget få muligheter for å få ballen i mål.

Sjansebonanza før pause

Åpningsomgangen på Briskeby ble så totalt dominert av Åsane at de 20 tilskuerne som fikk lov å være til stede på arenaen må ha opplevd det som nesten uvirkelig. Bortsett fra en kjempesjanse fire minutter før pause ved Marcus Pedersen skapte hjemmelaget lite.

I motsatt ende av banen skapte Åsane sjanse etter sjanse. Kristoffer Larsen hadde to gigantiske muligheter. Håkon Lorentzen var også nær, men ballen trillet aldri over streken.

Scoringen til HamKam kom ut av ingenting etter 57 minutters spill. Avslutningen til målscorer Jonas Enkerud var ikke hard, men feltet var befolket med mange spillere og keeper Eirik Østgaard så neppe at skuddet kom før det var for sent.

Samme mann ordnet 2-0 også. Den prestasjonen var god, men nok en gang kom målet etter en periode der Åsane hadde skapt – men misbrukt – flere store muligheter.

Reduseringen til 2-1 kom omsider, men det var bare åtte minutter igjen av ordinær tid da Harald Nilsen Tangen lurte ballen i nettet. Opphentingen hadde dessverre startet for sent.

Hadde skader og karantener

Åsane måtte klare seg uten angriper Henrik Udahl (karantene), midtbanespiller Didrik Fredriksen (karantene), forsvarsspiller Eirik Wollen Steen (skade) og Mark Jensen (skade) på turen til Hamar.

For folk med spesiell interesse for lokal spillerutvikling er det også verd å nevne at samtlige 17 i troppen var vestlendinger (13 bergensere, én osing, én fra Vaksdal, én rogalending og én fra Sogn).

Neste Åsane-kamp spilles allerede onsdag på Myrdal stadion. Ullensaker-Kisa er motstander og avspark er allerede klokken 13.00. Det er billetter i salg nå.