Påførte Åsane vinterens første nederlag

Årets første tap denne vinteren kom mot FK Haugesund. Men Åsane leverte en god kamp.

Haugesund kom best i gang i Storhall Karmøy og Bruno Leite satte inn kampens første mål med et godt skudd bak Eirik Østgaard etter 13 minutter av kampen. Etter at Haugesund hadde scoret tok Åsane mer og mer over kampen.

Utligningen kom etter godt Åsane-spill etter 31 minutter. Emil Kalsaas kom fint nedover høyresiden og slo inn til Henrik Udahl som headet ballen i mål. Åsane fortsatte å kjøre kampen etter utligningen.

Noen få minutter før dommeren blåste av den første omgangen felte tidligere Åsane-spiller Fredrik Pallesen Knudsen Håkon Lorentzen i Haugesund sin 16- meter. Det endte med en soleklar straffe som Håkon satte kontant i noten bak en sjanseløs keeper og Åsane gikk til pause med 2-1-ledelse på Karmøy.

Forferdelig start på 2. omgang

Starten på 2. omgang ødela resultatet for Åsane. Først fikk Haugesund utlignet til 2-2 på et mål som alle utenom dommerteamet så at var offside etter kun ett minutt av omgangen. I de neste seks minuttene hang dessverre ikke Åsane med og Haugesund scoret både 3-2 og 4-2 før klokken hadde passert 52 minutters spilt.

Åsane klarte etter hvert å ta over kampen og presset på for scoring og var veldig nær ved flere anledninger, men en god Haugesund-keeper hindret Åsane fra å få scoringen som de jaktet på, og dermed kom årets første tap med 4-2 mot Haugesund.

Fakta

Haugesund - Åsane 4-2 (1-2)

Treningskamp Storhall Karmøy. Dommer: Ole Petter Grindheim, Haugar. Tilskuere: ca 300

1-0: Bruno Leite (13.)
1-1: Henrik Udahl (31.)
1-2: Håkon Lorentzen (str. 42.)
2-2: Niklas Sandberg (46.)
3-2: Torbjørn Kallevåg (50.)
4-2: Torbjørn Kallevåg (52.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Håvard Foldnes (Ole Didrik Blomberg fra 46.), Martin Ueland, Kristoffer Bidne, Emil Kalsaas (Sindre Austevoll fra 62.) - Simen Lassen, Didrik Fredriksen (Kristoffer Valsvik fra 46.) - Senai Hagos (Joel Mvuka fra 53.), Håkon Lorentzen, Stian Nygard (Kristoffer Stava fra 62.) - Henrik Udahl.