Berget ett poeng etter sterk 2. omgang

Erling Myklebust scoret et lekkert mål som sikret ett poeng mot Fredrikstad mandag.

Se den sterke opphentingen til Åsane i videovinduet over.

Video fra Discovery.

Scoringen kom bare syv minutter før slutt i en kamp som definitivt besto av to helt ulike omganger for Åsane sin del.

En åpningsomgang der Fredrikstad styrte nesten alt og fort kunne score både tre og fire ganger - og en 2. omgang der Åsane reiste seg mesterlig og med litt hell kunne stukket av med alle poengene.

Scoringen tente håpet

Det som skjedde i første del av kampen bør helst inn i glemmeboken snarest mulig. Fredrikstad hadde bestemt seg for å stå høyt med masse aggressivitet mot et alltid like dristig Åsane-lag, og de lyktes med taktikken.

Den første scoringen kom etter bare syv minutters spill. Åsane slapp hjemmelaget enkelt til og Noa Williams satte en vellykket skuddfinte før han scoret sikkert.

Så gjorde Åsane det enda vanskeligere for seg selv. Eirik Wollen Steen mistet oversikten, feiet en motstander over ende da han skulle få ballen ut av egen 16-meter og fikk straffe i mot.

Med 2-0 til Fredrikstad og total dominans i antall sjanser så det svært mørkt ut.

Så lysnet det litt før pause. Erling Myklebust og Mats Thornes kombinerte fint og sistnevnte scoret for fjerde gang denne sesongen. Det var ikke fortjent, men med 2-1 til pause var håpet tent.

Myklebust igjen

Hele det norske TV-publikummet fikk være til stede i garderoben da trener Morten Røssland kom med svært klar tale under pausepraten. Han byttet også to spillere - ut med Eirik Wollen Steen og Didrik Fredriksen, og inn med Martin Ueland og Bjarte Haugsdal.

Det ga både mer ro bakover og mer trøkk fremover.

Scoringen som sikret det ene poenget kom etter 83 minutter. Ryan Doghman spilte Erling Myklebust igjennom, han rundet keeper og scoret sikkert.

Deretter forsøkte begge lagene å sikre seieren. Fredrikstad var nærmest med en trippelsjanse i det 92. minutt, deriblant en ball i stangen. Men marginene var på Åsane sin side og ett poeng ble med hjem til Bergen.

FAKTA

Fredrikstad - Åsane 2-2 (2-1)

OBOS-ligaen. Fredrikstad stadion, 3056 tilskuere. Dommer: Eivind Bodding (Haga). Gult kort: Jakob Lindström, Mads Nielsen, Nicolay Solberg (Fredrikstad), Mats Thornes, Martin Ueland, Håkon Lorentzen, Morten Gamst Pedersen, Erlend Hellevik Larsen (Åsane).

1-0: Noa Williams (7.)
2-0: Nicolay Solberg (str. 22.)
2-1: Mats Thornes (37.)
2-2: Erling Myklebust (83.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Erlend Hellevik Larsen fra 71.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen (Martin Ueland fra 46.), Ryan Doghman - Didrik Fredriksen (Bjarte Haugsdal fra 46.), Kristoffer Nesse Stephensen - Stian Nygard (Morten Gamst Pedersen fra 79.), Håkon Lorentzen, Mats Thornes - Erling Myklebust.

Seieren brakte de oransje opp i 13 poeng på 11. plass i OBOS-ligaen i en runde der mange kamper gikk i lagets favør. Nå ligger alt til rette for seier og videre avansement på tabellen når KFUM Oslo kommer til Bergen torsdag klokken 18.00.