Austevoll har forlenget med Åsane

En av fjorårets mest sentrale spillere har forlenget Åsane-kontrakten ut 2022-sesongen.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Dermed gjør midtstopperen det samme som Joel Mvuka, Eirik Wollen Steen, Simen Lassen, Stian Nygard, Senai Hagos og Joakim Hammersland - spillere som etter fjorårssesongen har signert nye avtaler.

Sindres første Åsane-periode begynte da han kom fra Sogndal før 2016-sesongen. Da spilte han regelmessig, totalt 43 kamper frem til august 2017 da han skadet korsbåndet i en kamp i OBOS-ligaen mot Ullensaker/Kisa.

Skaden førte til at han måtte gå en omvei via Brann 2 og Sotra før han i fjor vinter igjen kunne signere for Åsane.

Det ble hele 30 kamper i comebacksesongen, noe som gjorde midtstopperen til en sentral mann i det som ble en historisk bra Åsane-sesong med 5. plass og kvalifisering til Eliteserien.

Klar for det neste steget

Nå har 25-åringen forlenget avtalen sin ut 2022 og ser frem til å bryte nye barrierer sammen med gode lagkamerater.

- Fjoråret ble en stor opptur rent sportslig både for laget og meg personlig. Jeg spilte regelmessig og føler jeg utviklet meg som spiller, forteller den storvokste stopperen.

Nå tror han utviklingen vil fortsette:

- Vi har gode muligheter til å ta det neste steget. Det gjøres en god jobb på feltet, og samtidig ser vi at Åsane som klubb er i positiv utvikling med nytt anlegg og profesjonalisering av treningshverdagen. Dette har jeg lyst å være med på, sier Austevoll.

Trener Morten Røssland gleder seg over at Sindre Austevoll har forlenget:

- Sindre tok store steg i fjor og kan ta nye i år. Det er utrolig gledelig at han begynner å ta ut potensialet sitt, sier han. Røssland gleder seg også over at Åsane har fått en rekke sentrale spillere over på litt lengre avtaler enn det som er tradisjon i klubben.

- Nå har flesteparten av spillerne avtaler ut 2022 og noen enda lenger. Det gir forutsigbarhet både for oss som klubb og for spillernes del, mener han.

Annonse fra Obos-ligaen: