Åsane Fotball med første proffkontrakt for en spiller i Akademiet

For første gang signerer Åsane en profesjonell kontrakt med en akademi spiller

15-åringen Martin Henriksen Fosse signerer profesjonell kontrakt med Åsane Fotball. For første gang tilbyr klubben en profesjonell kontrakt til en spiller som ikke er en del av A-stallen.
Åsane Fotball har som visjon å skape lokalt engasjement med lokale spillere til vårt A-lag. Vi har de siste årene satset tungt på å etablere og videreutvikle utviklingsstrukturene i Akademiet og at Martin får denne muligheten kommer som et resultat av det.

-Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og at Åsane er villige til å satse på meg. Det gir meg mye selvtillit og både ro og motivasjon til å utvikle meg videre. Drømmen min er jo å oppnå det fulle potensialet mitt, og på et tidspunkt kunne representere Norge, men på kort sikt håper jeg å ta nok steg til å spille på Åsane sitt A-lag, sier Martin Henriksen Fosse.

Utviklingssjef, Hiep Tran, beskriver Martin som en ballsikker midtbanespiller og han er svært moden for alderen.

-I Akademiet har vi mange gode fotballspillere, men det vi verdsetter høyest hos Martin er hans eierskap til sin egen utvikling og hans evne til å ta til seg læring. Han gjør alt på 100%, alle fall det han selv kan kontrollere, som forberedelser, tilstedeværelse og reflektere over erfaringene han gjør. Med slike holdninger har vi et godt utgangspunkt for å nå langt som fotballspiller, sier Hiep Tran

Martin kom til klubben foran 2023-sesongen fra Tertnes Fotball, men før den tid har klubbene samarbeidet tett om treningsprosessen slik at det var mulig å kombinere fotballsatsing med å spille med kompisene så lenge som mulig. Tertnes Fotball, med sportslig leder Casper Kaland og hovedtrener Andreas Hamre Jørgensen i spissen, har vært sterkt bidragsytende til at Martin har fått den utviklingen han har fått. Åsane Fotball takker for samarbeidet, og forhåpentligvis vil dette bidra til enda tettere samarbeid slik at vi kan legge til rette for enda flere unge spillere som har en drøm å spille toppfotball.

 

Annonse fra Obos-ligaen: