Åsane Fotball må permittere

Åsane Fotball har permittert en rekke trenere og alle spillerne i A-stallen grunnet korona-pandemien.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Med bakgrunn i den pågående koronakrisen er det innført dramatiske tiltak i norsk idrett. Sist uke kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og som en konsekvens av dette ble all aktivitet på bredde- og toppnivå innstilt.

Alle idrettshaller og kommunale baner er stengt og organisert trening er forbudt. Når det verken kan trenes eller spilles kamper kan Åsane Fotball heller ikke ha trenere og spillere på de berørte lagene på jobb. Klubben har derfor besluttet å permittere samtlige spillere som har profesjonell kontrakt inntil videre.

Fra før er det kjent at alle trenerne tilknyttet satsingslagene i ungdomsfotballen er permittert. Denne uken ble dette utvidet, slik at det også rammer trenerne rundt A-laget, med unntak av hovedtrener som fortsatt har en 20 prosents stilling.

Ventet i det lengste

Daglig leder Gorm Natlandsmyr forteller at klubben ventet i det lengste med å ta beslutningen:

- Vi vurderte alle muligheter og hadde et ørlite håp om at spillerne våre kunne komme tilbake i en eller annen form for trening da karantenen etter utenlandsoppholdet deres var over. Etter hvert så vi at rundt ti av klubbene i OBOS-ligaen hadde permittert alle sine spillere, og da ble det enda tydeligere for oss at det ikke fantes noen utvei, sier Natlandsmyr.

Han berømmer spillere og trenere for forståelsen de viser i den akutte situasjonen:

- Både aktiviteten og inntektene våre har stanset helt opp. Da blir det vårt ansvar å ta ned kostnadene der vi kan. Det forstår spillere og trenere, sier den daglige lederen.

For øyeblikket er det cirka 1,5 årsverk igjen administrativt i Åsane Fotball. Om nødvendig blir dette også redusert.

Ser ikke alle konsekvensene ennå

Både de kortsiktige og langsiktige virkningene av koronakrisen kommer til å ramme Åsanes muligheter for å legge til rette for topp- og breddestasing. Samtidig er det mye som er høyst usikkert:

  • Hva skjer i sponsormarkedet fremover?
  • Hvordan blir medlemmenes muligheter til å betale kontingenter og treningsavgifter?
  • Hva skjer med mediepengene?
  • Får klubben billettintekter i år?
  • Blir alle dugnadsjobber avlyst?
  • Kan vi åpne akademiet igjen?
  • Kan vi arrangere familiedager og nabofester og selge i kiosken?

- Akkurat nå aner vi ikke, sier Natlandsmyr. Derfor har klubben allerede bedt om utsettelse på enkelte fakturaer, og om betalingsfritak der det kanskje er mulig.  

Åsane Fotball oppfordrer igjen alle sine medlemmer om å respektere myndighetenes forbud mot aktivitet på alle anlegg.

Klubben minner også om at administrasjonen i Vestlandshallen er stengt, og ber ingen oppsøke ansatte, frivillige eller andre for å «slå av en prat». Nå handler alt om å begrense smittefaren.

Annonse fra Obos-ligaen: