Åsane-festen var ikke slutt

Slo tilbake med råsterk 2-1-seier over serieleder HamKam på bortebane.

I videoen over kan du se scoringene og gjenoppleve spenningen fra kampen.

Video fra Discovery.

Etter en rekke med fem kamper uten seier for Åsane var det nok noen som så for seg at serieleder HamKam kom til å påføre de oransje en ny nedtur. Men allerede fra første spark på ballen viste Åsane at de ville det annerledes.

Joakim Hammersland var ekstremt nær 1-0 etter et innlegg fra siden etter bare syv minutters spill. Og Åsane fortsatte å male. Før kvarteret var spilt var de frempå tre ganger og rystet hedmarkingene.

1-0 kom etter 23 minutter på en uhyre presis og effektiv kontring. Nygard suste frem på høyrekanten, så Håkon Lorentzen som hadde tatt et monsterløp fra egen halvdel og slo et presist innlegg som Åsane-spissen styrte direkte i nettet. Hans fjerde for sesongen.

Men det stoppet ikke der. Minuttet før pause var HamKam upresise bakover. Det sendte Joakim Hammersland nesten alene mot målet, han avsluttet presist og ballen trillet inn ved stolpen i motsatt hjørne.

Presset bakover etter pause

Dermed hadde Åsane påført HamKam og et relativt stort antall hjemmesupportere en sjokkomgang. Det store spørsmålet var om Åsane ville oppleve et stormløp mot eget mål etter pause. At trener HamKam-trener Kjetil Rekdal snakket tydelig til spillerne sine i pausen er det i hvert fall ingen tvil om.

Hjemmelaget gjorde flere bytter og tok over styringen av kampen etter pause. Men reduseringen kom ikke før 90 minutter var passert.

Med 2-1 og fire overtidsminutter igjen ble det nervepirrende. Åsane-spillerne var slitne, men sto av presset mot eget mål og dro i land en overraskende, men deilig borteseier.

FAKTA

HamKam - Åsane 1-2 (0-2)

OBOS-ligaen. Briskeby. Dommer: Ole-Alexander Valen (Kråkerøy). Gult kort: Steinar Strømnes, Niklas Rekdal (HamKam), Martin Ueland (Åsane).

0-1: Håkon Lorentzen (23.)
0-2: Joakim Hammersland (44.)
1-2: Albert Berisha (90.)

Åsane (4-2-3-1): Mark Jensen - Jonas Fredriksen, Bjarte Haugsdal, Martin Ueland, Ryan Doghman - Tomas Kristoffersen (Didrik Fredriksen fra 56.), Simen Lassen - Stian Nygard (Joel Mvuka fra 89.), Håkon Lorentzen, Senai Hagos (Erlend Hellevik Larsen fra 72.) - Joakim Hammersland (Ole Kallevåg 72.).

Neste kamp er kommende lørdag klokken 15.00 på Myrdal stadion. Da kommer trønderlaget Ranheim på besøk. Billettsalget til oppgjøret pågår nå.