Åsane er videre i cupen

Med 2-1-seier borte mot Lysekloster er Åsane klar for 2. runde i cupen.

Neste cupkamp spilles allerede om en uke.

Kampen mot munkene ble spilt i steikende varme på Lysekloster Family Arena. I en relativt jevn åpningsomgang var det gledelig å se Geir Andre Herrem stange inn sitt første mål etter comebacket i klubben.

1-0 kom i det 29. minutt og Tomas Kristoffersen slo den målgivende corneren.

2-0 kom ved Stian Nygard etter en times spill. Ballen ble slått inn på bakre stolpe der Nygard dukket opp og headet ballen i nettet.

Det ble spenning i kampen igjen da Håvard Rinde reduserte på en heading via tverrliggeren etter 88 minutters spill.

Men utligningen til 2-2 kom aldri, til tross for at hjemmelaget ropte på straffe fem minutter på overtid, og avansement ble dermed sikret uten å måtte ty til ekstraomganger.

Fakta

Lysekloster - Åsane 1-2 (0-1)

NM 1. runde. Lysekloster Family Arena. Tilskuere: 420. Dommer: Bjørn Tore Tvedt (Eidsvåg IL). Gult kort: Christian Dahl, Kevin Berg (Lysekloster), Simen Lassen (Åsane).

0-1: Geir André Herrem (29.)
0-2: Stian Nygard (61.)
1-2: Håvard Rinde (88.)

Lysekloster (4-4-2): Vitalijs Melnicenko - Kasper Bordvik, Thorvald Trætteberg, Kevin Berg (Preben Skorpen fra 87.), Ronny Rojas - Abdulmajid Abdulkadir (Håvard Rinde fra 68.), Erik Olaf Krohnstad, Tobias Heltne Alme, Marius Bildøy - Christian Dahl (Henrik Sperrevik fra 78-), Tim Nilsen.

Åsane (4-2-3-1): Thomas Hille - Erlend H. Larsen (Jonas Fredriksen fra 83.), Bjart Haugesdal (Sindre Austevoll fra 35.), Martin Ueland, Jonas Eide Vågen (Ryan Doghman fra 59.) - Tomas Kristoffersen, Simen Lassen - Stian Nygard (Joel Mvuka fra 83.), Håkon Lorentzen, Henrik Ødemark - Geir André Herrem (Ole Kallevåg fra 59.).