Åsane-akademiet har kommet bra i gang

Åsane-akademiet startet opp igjen i begynnelsen av januar. Det er gjennomført gode treningsøkter med trenere fra utviklingsavdelingen i Åsane Fotball.

Frank Hellevik og Jarle Andersen tripper lett og ledig på sidelinjen. De er til daglig trenere i utviklingsavdelingen til Åsane Fotball. Nå gjør de seg klar til en treningsøkt med unge gutter og jenter i Vestlandshallen.

Her ser vi ivrige fotballspillere som bare vil komme i gang med treningen. Det er smil og glede denne ettermiddagen.

Åsane-akademiet har kommet bra i gang i år. Frank Hellevik har lang erfaring med å trene unge spillere.

- Åsane-akademiet er det perfekte sted for å utvikle individuelle ferdigheter for fotball-interesserte gutter og jenter, sier Frank Hellevik.

Akademi Jarle og Frank.jpg
To av trenerne i Åsane-akademiet: Jarle Andersen og Frank Hellevik.

Han og trenerkollega, Jarle Andersen, samler spillerne i en ring. Her blir det gitt tydelige meldinger på hvilke øvelser de skal terpe på. En av spillerne er Noah Skarstein.

11-åringen holder et godt tak i ballen. Han har tatt på seg drakten til favorittklubben, Tottenham Hotspur. Lysluggen smiler.

Akademi spiller case.jpg
Noah Skarstein trives på Åsane-akademiet.

- Dette er veldig gøy. Noe jeg ser frem til å være med på, sier Noah.

Åsane-akademiet er for ivrige og ambisiøse spillere som ønsker ekstra treninger med høyt kvalifiserte trenere. Klubben ønsker å skape et godt lærings- og utviklingsmiljø der unge, fokuserte spillere kan nå sine mål og delmål i et seriøst miljø.

- Gjennom systematiske og artige økter vil deltakerne få fremgang på sin grunnleggende ferdigheter med ball, mener Hellevik.

Hellevik har lang fartstid i lokalfotballen. Han er også assistenttrener på Åsane 2.

De deler spillerne inn i to grupper. Jarle Andersen, som også er breddefotballansvarlig i Åsane Fotball, tar ansvaret for de yngste.

Spillerne er konsentrerte, lydhøre og villige til å lære.

- Øktene legges opp med stasjonsbaserte tema-sekvenser på 10 til 15 minutter. Vi deler inn i små grupper for å fange oppmerksomheten, dyrke lidenskapen og gi hver deltaker individuell oppfølging, forteller Hellevik.

Akademi øvelse ball og Frank.jpg

Noah og de andre utfører øvelsene på en god måte.

- Gøy å lære enda mer, sier Noah.

Treningene er for gutter og jenter som er født fra 2011 til 2016. Øktene starter klokken 15:00 og varer til klokken 16:30 - tre dager i uken (tirsdag, torsdag og fredag). 

På fredagene holdes det også egne treninger rettet mot keepere. 

Åsane-akademiet gjennomfører treingene i Vestlandshallen frem til slutten av mars. Deretter flytter vi treningene ut på Myrdal stadion. 

Det koster 400 kroner per måned per økt man velger å delta på ukentlig. Den første måneden betaler man på forskudd, de resterende er det løpende påmelding med én måneds oppsigelsestid. Deltakerne får faktura mot slutten av måneden.

- Vi ønsker alle unge og ambisiøse spillere hjertelig velkommen til godt planlagte, utviklende og engasjerende økter i Åsane-regi. Vi har plass til flere så det er bare å komme, sier Jarle Andersen.

Dersom ditt barn ønsker å melde seg på Åsane-akademiet, benytt denne lenken.

Påmelding her

Etter en trening med fokus på ballbehandling er økten over. Noah viser tommel opp - han er fornøyd.

Det er også Frank og Jarle. - En veldig god treningsøkt av spillerne, sier trener-duoen.

Familien til Noah Skarstein har, i forkant av treningen, gitt tillatelse til at vi bruker sitater og bilde. 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: