Årets første seier!

Endelig! Med 3-2-seier over Sogndal var årets første seier endelig i boks.

Video fra Discovery.

Den satt langt inne, men da dommeren blåste av etter 97 spilte minutter på Fosshaugane hadde Åsane rodd i land en knepen seier etter nervepirrende sluttminutter.

Sogndal skrek blant annet på straffe i kampens siste angrep.

Men denne gang skjedde ikke det samme som hjemme mot Stjørdals-Blink da seieren glapp etter straffe på overtid.

Supermål av Vågen

Et Sogndal-lag som tapte 5-1 i forrige serierunde var like desperate etter poeng som Åsane i dagens kamp. De tok ledelsen etter 20 minutters spill ved Axel Kryger etter en dårlig klarering i Åsane-forsvaret.

Så fikset Ryan Doghman 1-1 etter 32 minutter etter en kontrollert avslutningen. Pasningen som la til rette for målet kom fra Mats Thornes. Og da skrudde Åsane opp et par hakk!

2-1 var av det rålekre slaget. Jonas Vågen skar inn i banen fra venstrekanten og curlet ballen knallhardt opp i motsatt vinkel fra hjørnet av 16-meteren!

Hagos inn som matchvinner

Som så mange ganger før mistet Åsane noe av initiativet underveis. Da Sogndal utlignet til 2-2 rett etter pause var det nok mange som tenkte at historien kom til å gjenta seg.

Men sånn skulle det ikke gå denne gang.

Etter 66 minutter kom Senai Hagos inn for en sliten Jonas Vågen. Det skulle bli avgjørende, for bare fem minutter senere avgjorde han kampen. Først ropte Åsane på straffe, og det så ut til at noen stoppet opp i påvente av at dommeren skulle blåse. Det gjorde han ikke, og Hagos var frekk og presis da han lurte ballen inn bak keeper fra skrått hold.

Deretter brukte Åsane alle midler på å holde unna. Denne gangen gikk det, slik at poengfangsten ble doblet fra tre til seks poeng. Dermed holder de oransje ørlite avstand til den absolutte bunnkampen.

Nå kommer Grorud til Åsane Arena førstkommende torsdag klokken 18.00. Der håper vi på god støtte fra publikum i en særdeles viktig kamp.

KJØP BILLETTER

FAKTA

Sogndal - Åsane 2-3 (1-2)

OBOS-ligaen. Fosshaugane Campus. Dommer: Mischa Kellerhals (Orre IL). Gult kort: Jonatan Jonsson (Sogndal), Senai Hagos, Erlend Hellevik Larsen (Åsane).

1-0: Axel Kryger (19.)
1-1: Ryan Doghman (31.)
1-2: Jonas Vågen (37.)
2-2: Ove Roseth (48.)
2-3: Senai Hagos (70.)

Åsane (4-2-3-1): Idar Lysgård - Emil Kalsaas (Erlend Hellevik Larsen fra 74.), Sindre Austevoll, Eirik Wollen Steen, Ryan Doghman - Didrik Fredriksen, Mats Thornes (Oliver Juul Jensen fra 88.) - Kristoffer Larsen (Emmanuel Bangoura fra 88.), Kristoffer Nesse Stephensen, Jonas Vågen (Senai Hagos fra 65.) - Bjarte Haugsdal.