Åpningen av Åsane Arena utsettes

Byggingen av ny stadion på Åsane Arena er forsinket. De fem første hjemmekampene må spilles på Myrdal.

Både kulde, korona og konkurs har gjort det krevende for entreprenøren å holde tidsskjema for byggingen. Etter planen skulle anlegges åpnes til seriestart for Åsane Fotball Damer og treningskamp mot Brann for Åsane Fotball de siste dagene i mars.

Nå er det klart at de som bygger trenger både april og mai før de kan overlevere anlegget til de to klubbene som skal benytte det. Ny dato for overlevering av stadionanlegget er 31. mai.

Åpningskamp mot Ranheim

For Åsane Fotball sin del betyr det at hjemmekampen mot Ranheim i slutten av juni blir offisiell åpningskamp på Åsane Arena. Norges Fotballforbund ble informert om forsinkelsen sist uke, og aksepterer at Åsane kommer til å spille sine fem første seriekamper på Myrdal.

Prosjektleder og hoved-entreprenør påpeker følgende forhold som årsak til de store forsinkelsene:

  • En ekstrem kald vinter med mye tele i jorden de siste åtte ukene. Dette har forhindret nødvendig gravearbeid.
  • Nedstenging og innreiseforbud på grunn av pandemien. Det har hindret spesialarbeidere å kunne komme til anlegget siden nyttår.
  • Konkurs hos Hugaas Entreprenør like før jul. Det har krevd nye leverandører på arbeidsplassen og det har tatt noen uker å få disse på plass og i gang.

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier han har vært forberedt på at tidsskjema kom til å ryke.

- Jeg bruker ikke energi på det. Anlegget er forsinket og sånn er det.

- Jeg er sikker på at både publikum, spillere, trenere, samarbeidspartnere og andre kan leve med at sesongens fem første kamper skal spilles på Myrdal. Deretter starter en ny tidsepoke i klubbens historie, og det ser vi frem til, sier han.   

Åsane Arena er en gave til idretten fra Trond Mohn. Fotballstadion får cirka 3700 sitteplasser og tilfredsstiller alle krav til et toppfotballanlegg.

Våre sesongkortinnehavere vil bli godt ivaretatt på Myrdal stadion første del av i vårsesongen, og deretter gleder vi oss til å flytte over til vårt nye og fantastisk flotte anlegg på forsommeren.

Annonse fra Obos-ligaen: