And the winner is…

Åsane! Vi er kåret til Årets klubb i OBOS-ligaen 2020.

I pausen under ettermiddagens kvalik-kamp mot Raufoss ble Åsane kåret til Årets klubb i OBOS-ligaen. Premien er på 50.000 kroner.

Hvert år kårer ligasponsor OBOS, i samarbeid med klubbenes egen interesseorganisasjon Norsk Toppfotball, Årets klubb i OBOS-ligaen. Denne prisen handler ikke om sportslige prestasjoner, men om det som skjer utenfor banen. Det vil si i klubbadministrasjonen, på markedssiden, arbeid med fans og publikum og økonomistyring, blant annet.

I 2020 er det altså Åsane som har vært aller best:

- Åsane har stått for et imponerende comeback på det nest høyeste nivået i norsk fotball, både på og utenfor banen. På tross av en liten administrasjon og en særdeles krevende sesong, har de klart å få mye ut av begrensede ressurser.

- Klubbens administrative arbeid preges gjennomgående av en positiv JA-holdning, fastslår Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Han mener Åsane har lagt ned et solid stykke arbeid for å imøtekomme krav og forventninger fra ligapartner OBOS og Norsk Toppfotball.

- Tildelingen viser at man ikke trenger å være størst for å være best. Det er ekstra moro og imponerende at en nyopprykket klubb leverer så bra, noe som underbygger inntrykket av at klubben har tatt store steg i riktig retning på det administrative plan. Det er en glede å kunne gratulere Åsane som Årets klubb i OBOS-ligaen 2020, sier Thomas.

Stolt klubbledelse

Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, er stolt av at klubben er kåret til Årets klubb:

- Vi har hatt fokus på å profesjonalisere oss. Arbeidet har vært målrettet, kravene er blitt større, tempoet er blitt høyere - og resultatene er stadig blitt bedre. Denne prisen er en honnør til de som har lagt sjelen sin i klubbdriften i Åsane i et ellers krevende år, roser han.

Fra før er det kjent at Morten Røssland er Årets trener i OBOS-ligaen, mens Henrik Udahl både er ligaens toppscorer og kåret til Årets gjennombrudd.

For Natlandsmyr er dette strålende å få oppleve på tampen av en intens sesong.

- Det kjennes godt å få anerkjennelse for alt arbeidet folk i Åsane har lagt ned. Dette vil inspirere mange til å jobbe like godt neste år, tror han.

Åsane opplever OBOS som en tydelig, kreativ og fremoverlent partner i comebacksesongen:

- Forventningene har vært tydelige, men støtten har samtidig vært formidabel, roser den daglige lederen.

Annonse fra Obos-ligaen: