- Vi er godt forberedt uansett

Morten Røssland forsikrer at verken vær eller baneforhold skal bremse en god Åsane-prestasjon mot Kvik Halden.

Før lørdagens returkamp mot haldenserne har det vært fokus både på dårlige treningsforhold i Bergen og usikkerhet rundt hva slags forhold som møter laget i Halden lørdag. Blir det kamp på en ujevn naturgressbane, eller flyttes oppgjøret til en annen bane?

Åsane har fått opplyst både fra arrangøren og Norges Fotballforbund at det er blitt jobbet godt med gressbanen på Halden Stadion den siste tiden, slik at forholdene kan bli greie til tross for at det er vinterlige forhold i Østfold.

Trener Morten Røssland forteller at Åsane er skodd for alle eventualiteter, men at fokuset er på å prestere uansett spilleforhold:

- Må vi spille kunstgress, så håndterer vi det. Men vi skal også takle en vanskelig gressbane. Vi møter uansett et vanvittig revansjesugent Kvik Halden-lag, poengterer han. 

Hjemmelaget må balansere mellom å angripe for å ta inn Åsanes 2-0-ledelse fra første kamp og passe seg for å få en en trynet som vanskeliggjør mulighetene for avansement til den siste og avgjørende kvalikrunden mot lag nummer 14 i OBOS-ligaen.

- De må fremover, samtidig som de må unngå baklengs. Men de kommer nok ikke til å gå hodeløst i angrep, tipper Røssland.

Hagos er tilbake

Åsane får Senai Hagos tilbake etter karantene. På skadefronten er Kristoffer Valsvik, Viljar Birkeland og Kasper Nissen fortsatt ute. 
 
- Det ser bra ut. Vi har ikke fått trent på naturgress denne uken, men det er begrenset hvor mye vi trenger å trene på dette tidspunktet i sesongen, mener han.

Røssland påpeker også at Åsanes spillestil tilsier at laget kommer til å være spillende og angripe for å vinne kampen: 

- Vårt fokus er å score mål. Vi har vår identitet, og den står vi ved, avslutter han.

Kvik Halden - Åsane har avspark klokken 13.00 lørdag og sendes direkte på ba.no.

Annonse fra Obos-ligaen: