Valsvik-dobbel og tre poeng mot Alta

To straffemål av Kristoffer Valsvik og et overtidsmål fra Ole Didrik Blomberg sørget for 3-1-seier over Alta.

Åsane føk ut av startblokkene i den kokende varmen på Myrdal Stadion lørdag.

Allerede etter seks minutter kom Åsane gjennom med et nydelig angrep på høyresiden. Eirik Wollen Steen spilte til Håkon Lorentzen som igjen spilte Stian Nygard igjennom.

Nygard kom seg inn i feltet til Alta der han ble lagt i bakken av en Alta-forsvarer og dommeren pekte på straffemerket for første gang i kampen.

Straffen satte Kristoffer Valsvik kontant i mål bak Alta sin keeper.

Åsane fortsatte å holde trykket oppe frem til dommeren blåste for drikkepause etter cirka 25 minutter spilt. Etter drikkepausen kom Alta mer med i spillet og etter 31 minutter sto det 1-1. Alta slo inn fra sin høyre side og ballen gikk rett i foten til Ola Martin Kolskogen og i eget mål.

Til pause så sto det 1-1 i varmen på Myrdal.

Straffemål og overtidsscoring

I 2. omgang styrte Åsane det meste og hadde god kontroll på kampen, men slet med å få ballen i mål. Målet som vippet oppgjøret Åsane sin vei kom ikke før det var spilt 74 minutter av kampen og nok en gang var det en straffescoring.

Jonas Vågen kom innover i feltet til Alta og ble taklet. Dommeren pekte på straffemerket. Nok en gang var Kristoffer Valsvik sikker fra straffemerket og Åsane gikk fortjent opp i en 2-1-ledelse.

På slutten av kampen kom Alta til noen muligheter da de begynte å slå langt opp mot spissene sine og på dødballer. Åsane holdt unna, og på overtid fikk Alta corner. Den ble headet ut av boksen til Åsane som deretter tok en kjempekontring.

Alta sin keeper hadde vært oppe på corneren i sluttsekundene Ole Didrik Blomberg fikk hele Alta sin banehalvdel å løpe på før han satte ballen i det tomme målet til 3-1-seier.

FAKTA

Åsane - Alta 3-1 (1-1)

Myrdal kunstgress. PostNord-ligaen avd. 2. 120 tilskuere. Dommer: Jørgen Haugen, Kurland. Gult kort: Henrik Udahl (Åsane), Andreas van der Spa og Guyon Phillips (Alta).

1-0: Kristoffer Valsvik (str. 8.)
1-1: Ole Martin Kolskogen (selvmål 29.)
2-1: Kristoffer Valsvik (str. 72.)
3-1: Ole Didrik Blomberg (90.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Eirik Wollen Steen, Jonas Vågen - Simen Lassen, Kristoffer Valsvik - Stian Nygard, Håkon Lorentzen (Didrik Fredriksen fra 88.), Joakim Hammersland (Marius Bildøy fra 80.) - Henrik Udahl (Magnus Bruun-Hanssen fra 73.).