Ute av cupen etter en tøff kamp mot Brann

Årets cup eventyr for Åsane ender i den 2. runden mot Eliteserielaget Brann i en regntung affære på Myrdal stadion

Etter å ha slått ut tredjedivisjonsklubben Bergen Nord i den første runden av årets cup, var det i dag Sportsklubben Brann fra Eliteserien som stod på motsatt banehalvdel i regnværet på Myrdal. Og litt som forventet ble det en tøff kamp mot gjestene i sort for anledningen.

I den første omgangen var Brann lenge det førende laget men Åsane gjorde seg på ingen måte bort og lå godt kompakte i forsvar og var flinke til å stenge rommene for Brann. De oransje kom bedre og bedre med utover omgangen og kunne vært heldig å gått til pasue med en 1-0 ledelse, dersom Viljar Birkeland hadde satt ballen i mål på avslutningen han fikk i omgangens siste spilleminutt. Viljar fikk, etter et sugende løp opp langs sin høre side, ballen fra Stian Nygaard men Branns keeper gjorde en god redning og fikk avverget skuddet til corner. 

- Det hadde kanskje ikke vært helt med spillets gang. Men det kokte bra der ute da og Brann måtte virkelig jobbe for avansementet her i dag. På 0-0 til pause og etter 0-1 føler jeg vi kommer godt med i kampen igjen og er på vei til å ta over litt initiativ igjen og er på vei inn i matchen. Vi får litt selvtillit og da tror jeg vi kunne blitt farlig. Dessverre så kom 0-2 ganske kjapt etter det og da ble det tungt og vanskelig for oss, sa Morten Røssland.

For etter hvilen kom Brann ut med et voldsomt trykk og fikk til slitt etter noen muligheter hull på byllen med Kjelsrud Johansen etter en corner i det 57. minuttet.

0-2 kom så med Petter Strand i det 74 minuttet, etter at Kjelsrud Johansen vant en duell med Thomas Hille i feltet hvor ballen faller i beina på Strand som får en enkel jobb med å trille ballen i det åpne målet. 

Helt på tampen av kampen fikk innbytter Henrik Udahl en stor mulighet til å redusere for hjemmelaget, men fikk ikke til en ordentlig avslutning på innlegget til Hammersland og det endte dermed med 0-2 seier til bortelaget.

- Det blir kanskje en hederlig kamp og et hederlig resultat, men det som var spesielt kjedelig i dag syns jeg var at vi ikke fikk vist oss fra vår beste side. Det er det som er mest skuffende for oss og for spillerne og mer derfor vi henger litt med hodet i dag. Ikke på grunn av resultatet, men vi har enda et knepp til inne som vi hadde lyst til å få frem og det klarte vi dessverre ikke i dag. Vi fikk oss en veldig god øving mot et godt lag i dag. Det å få spilt mot Brann i forhold til den intensiteten og det trøkket som er spillet er ikke noe vi får gjort til vanlig, så det er utrolig god øving. Det er viktig for oss å få spilt sånne kamper hvis vi skal bli bedre og vi vil helst spille mange slike kamper. Da vil vi få løftet kvaliteten i vårt eget spill og det blir viktig å ta med seg inn mot Grorud på søndag, sa Morten Røssland etter kampen.


Neste kamp for Åsane nå er nemlig hjemme mot Grorud, søndag 26. mai kl 17:30 i Postnord-ligaen.


Fakta: 

0-1: Henrik Kjelsrud Johansen (57 min)
0-2: Petter Strand (74 min)

Gult kort: Viljar Birkeland (Åsane), Gilli Rolantsson (Brann).

Åsanes lag (4-5-1): Thomas Hille - Viljar Birkeland, Ole Martin Kolskogen (Henrik Udahl fra 79 min), Simen Hopsdal, Martin Ueland - Marius Bildøy (Didrik Fredriksen fra 57 min), Stian Nygard, Kristoffer Valsvik, Simen Lassen (August Selnes fra 71 min), Joakim Hammersland - Håkon Lorentzen.

Branns lag (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Thomas Grøgaard, Christian Eggen Rismark (Bismar Acosta fra 42 min), Jesper Löfgren, Gilli Rolantsson - Petter Strand (Kristoffer Barmen fra 80 min), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Løkberg - Gilbert Koomson, Henrik Kjelsrud Johansen, Ludcinio Marengo (Veton Berisha fra 46 min)

 

Annonse fra Obos-ligaen: