Stava klar for å avgjøre igjen

Kristoffer Stava håper å spille en avgjørende rolle når Åsane kjemper om opprykk til OBOS-ligaen.

Den energiske vingen fra Åkra bidro sterkt da Elverum ble senket i årets siste seriekamp forrige helg. Da kom han fra benken med masse energi, og scoret det viktige 2-1-målet mot slutten av kampen.

Når Kvik Halden venter i dobbeltoppgjør, med hjemmekamp på Myrdal lørdag klokken 14,00, håper Stava igjen å bli en nøkkelspiller. Han ønsker selvsagt å starte kampen, men tar jokerrollen ved å komme fra benken også, om nødvendig.

- Jeg forsøker å sette litt fyr på kampene når jeg spiller. Det er sånn jeg er som type, har masse energi, smiler han.

Det så vi allerede i debutkampen i sommer da han snudde oppgjøret for Åsane, og det samme skjedde altså sist helg. Men totalt sett innrømmer han at deler av sesongen har vært skuffende for hans egen del. Verken i Sotra, der han spilte vårsesongen, eller i Åsane i høst, er det blitt så mye spilletid som han ønsket seg.

- Jeg ønsker selvsagt å spille mest mulig. Jeg er ikke kommet her for å sitte på benken. Men jeg stortrives i Åsane, legger han til.

Dessuten håper og tror Kristoffer at sesongavslutningen kan bli en stor opptur:

- Jeg fikk en boost sist helg og ser for meg at sesongen kan bli reddet av at jeg bidrar til å avgjøre kvalifiseringen, sier han offensivt.

Treneren har troen

Trener Morten Røssland utelukker slettes ikke at Stava kan ha rett i spådommen om å bli en avgjørende spiller når Åsane kjemper om opprykk.

- Stava er et uromoment for motstanderne våre, spesielt de som legger seg lavt. Der er han en boksåpner, en som har litt X-faktor. Nå er det nærmest cupkamper vi skal spille, og der kan han fort bli viktig med de egenskapene der, sier Røssland.

Åsane - Kvik Halden spilles på Myrdal lørdag klokken 14.00. Billetter selges på arena.

Annonse fra Obos-ligaen: