Solid seier mot Odd 2

Åsane vant komfortabelt i møtt med et ungt Odd 2-lag på Myrdal stadion.

Etter Kjelsås og Grorud sine poengtap i helgen hadde Åsane-laget en gyllen mulighet til å tette igjen litt av luken opp i toppkampen i PostNord-ligaen. Den muligheten lot ikke de oransje gå fra seg da et ungt Odd 2 gjestet Myrdal stadion til mandagskamp.

Åsane gikk rett i strupen på Skiens-laget fra start og burde tatt en tidlig ledelse da Senai Hagos, etter å ha kombinert med Stian Nygard, brystet med seg ballen gjennom Odds forsvar etter 17 spilte minutter. I avslutningsøyeblikket kom Åsanes nummer ti litt bakpå og måtte se ballen treffe en meter over, bak en utspilt Odd-keeper.

Også Stian Nygard kom veldig nærme ved flere anledninger i den første omgangen, og var nærmest ved å sende hjemmelaget i ledelsen i det 21. spilleminuttet da han befant seg alene gjennom, men satte avslutningen via keeper og i stolpen til corner.

Burde ledet til pause

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 etter at Åsane fullstendig hadde dominert omgangen mot et lavtliggende Odd-lag. Scoringen var det eneste som manglet fra de oransje som spilte seg til flere gode muligheter som burde resultert i nettsus.

- I slike kamper blir ofte problemet at man ikke kommer til sjanser fordi man blir for ufarlig og balltrillende og dermed ikke skaper noen ting. Men det gjør vi. Vi skaper nok til å avgjøre matchen i 1. omgang, vi får bare ikke ballen over streken. Det er ikke bra, men det at vi kommer til mulighetene gjør at både vi på benken og spillerne på banen følte det måtte løsne før eller siden, sa hovedtrener Morten Røssland etter kampen.

Og Åsane-treneren skulle vise seg å få rett. Etter pause satte Åsane inn Henrik Udahl, som skulle vise seg å bli den avgjørende tungen på vektskålen. Etter bare ti minutter på banen fant et innlegg fra kaptein Martin Ueland veien til pannebrasken til Udahl, som på bakre stolpe kriget ballen i mål i duell med to Odd-forsvarere.

Udahl ble matchvinner i det 66. minuttet etter flott kombinasjonsspill mellom Nygard og Lorentzen på Åsanes høyre side. Sistnevnte fikk slått ballen langs bakken ut i feltet til en møtende Udahl som styrte avslutningen kontant i det lengste hjørnet bak Odd-keeper Egil Selvik. Dermed endte det med 2-0-seier til hjemmelaget, selv om seieren burde vært mye større.

Møter Senja til helgen

- En solid og godt gjennomført kamp av oss mot et ungt Odd-lag. Men kampen skal spilles og i dag synes jeg vi er veldig gode til å spille ut et etablert forsvar. Slike kamper mot lag med unge, fremadstormende spillere er litt ekle. I slike kamper har de alt å vinne, og vi alt å tape. Men vi skal være bedre enn de og det var vi i dag, sa en fornøyd Røssland.

- Utfordringen er at vi ikke klarer å score flere mål. Vi er vel nærmere både 6-, 7- og 8-0 enn vi er å slippe inn et mål, så i dag er vi gode i den fasen av spillet og det ble egentlig spill mot ett mål i to ganger 45 minutter, konstaterer Åsane-treneren.

Med tre viktige poeng i toppkampen ser Røssland nå frem mot en spennende høst.

-  Det var viktig for oss å tette tre poeng på Kjelsås og to på Grorud nå. Utover høsten blir det spennende hvor alle lagene i toppen skal ut i tøffe bortekamper. Så det blir en spennende og gøy høst med masse å spille for.

Åsane skal i neste runde til Senja, mens Bærum gjester Myrdal i neste hjemmekamp den 28. september klokken 14.00. Vel møtt.