Slik spilles kampene mot Notodden

Norges Fotballforbund har berammet kampene mot Notodden. Snart skal det avgjøres hvem som spiller i OBOS-ligaen neste år.

Etter seier i to kamper mot Kvik Halden er det klart for dobbeltoppgjør mot Notodden, laget som endte på 14. plass i OBOS-ligaen.

Kampene var opprinnelig terminfestet denne uken, men fordi Åsane har Ole Martin Kolskogen og Ole Didrik Blomberg på landslagssamlinger blir kampene utsatt til etter den internasjonale perioden.

Kampene spilles slik:

Notodden FK - Åsane
Torsdag 21. november klokken 19.00
Optime Arena
 
Åsane -  Notodden FK
Søndag 24. november kl. 14.00.
Myrdal stadion

Vinneren sammenlagt spiller i OBOS-ligaen 2020. Bortemålsregelen gjelder i kvalifiseringsspillet, og om det fortsatt står uavgjort spilles det ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse i den siste kampen.

Er i dialog med kommunen

For Åsane er oppsettet litt utfordrende, ifølge daglig leder Gorm Natlandsmyr.

- Vi er glade for at landslagsspillerne våre blir tilgjengelige. Det er viktig.

- Så skulle vi ønske oss et tidligere kamptidspunkt i Notodden slik at laget kom seg hjem etter kamp. Det er en fordel når spillerne skal på jobb eller skole. Det gir også en ekstra kostnad for en kvalifisering som allerede er dyr for oss, forteller han.

Når det gjelder hjemmekampen 24. november, håper Åsane at banen på Myrdal blir spilleklar.

- Det har vært frost i banen og umulig å trene der denne uken. Vi oppfordret fotballforbundet til å beramme kampen på en dato der Vestlandshallen var tilgjengelig som reservearena, men det er den ikke den 24. november, forklarer daglig leder.

Nå håper han at Bergen kommune er behjelpelig for å sikre forsvarlige spilleforhold.

- Spillere og trenere må fokusere på å forberede seg maksimalt, så skal vi andre jobbe for å sikre best mulig spilleforhold. Vi er i det siste hinderet før OBOS-ligaen og gleder oss over mulighetene som venter på oss, påpeker Natlandsmyr.

Annonse fra Obos-ligaen: