Sikret sesongens første trepoenger

Med 2-0 over Øygarden FK sikret Åsane seg sesongens første trepoenger i OBOS-ligaen.

Etter et sviende nederlag for Sogndal i serieåpningen var det et revansjelystent Åsane-lag som reiste til Ågotnes mandag. Men de visste det kom til å bli tøft på en vindfull og ujevn naturgressbane.

Martyrene fra Myrdal vaklet det første kvarteret, men klarte å holde unna med hardt forsvarsarbeid og Eirik Wollen Steen som sjef der bak. Laget spilte seg inn i kampen og begynte å skape sjanser. Det sto 0-0 til pause, og deretter skulle Åsane spille 2. omgang i medvinden på den forblåste friidrettsarenaen.

Senai Hagos fikset 1-0-ledelse etter 67. minutters spill på et skudd fra skrått hold som gikk via en Øygarden-spiller. Den ledelsen ønsket ikke bortelaget å gi fra seg. Øygarden hadde sine muligheter, og med seks minutter i tilleggstid ble det nervepirrende på overtid.

Nervene roet seg da Emil Kalsaas ble felt og tildelt straffe like før slutt. Henrik Udahl scoret sikkert og trygget seieren med sitt 2-0-mål.

Dermed har Åsane fått sine første tre poeng, mens Øygarden står med null.

FAKTA

Øygarden FK - Åsane 0-2 (0-0)

Ågotnes Stadion, OBOS-ligaen. Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL. Gult kort: Bjarte Haugsdal, Jan Martin Hoel Andersen, Erlend Hellevik Larsen (Øygarden FK), Martin Ueland, Henrik Udahl, Joakim Hammersland (Åsane).

0-1: Senai Hagos (67.)
0-2: Henrik Udahl (str. 90.)

Øygarden FK (4-4-2): Marius Wennersteen Berntzen - Erlend Hellevik Larsen, Bjarte Haugsdal, Thor Kristian Ekerhovd Økland, Andreas van der Spa - Andreas Fantoft (Fredrik Flo fra 77.), Peter Sørensen Nergaard, Charles Chinedu Ezeh, Even Hepsø Vetås (Aune Heggebø fra 60.) - Jan Martin Hoel Andersen, Peter Godly Michael (Sander Marthinussen fra 74.).

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Martin Skiftestad Ueland, Eirik Wollen Steen, Sindre Austevoll, Ole Didrik Blomberg, Kristoffer Stava (Joachim Hammersland fra 75.), Kristoffer Valsvik, Senai Hagos (Emil Kalsaas fra 83.), Simen Lassen - Håkon Lorentzen (Didrik Fredriksen fra 63.), Henrik Udahl.

Neste Åsane-kamp spilles mandag neste uke når Ranheim kommer til Myrdal. Kampstart klokken 18.00. Eneste mulighet til å få adgangstegn til kampen er ved å ha sesongkort på Åsane sine kamper. Det koster kun 1500,- for en hel sesong.