Sesongen ryker for tre Åsane-lag

Dagens beslutning om å avlyse breddefotballen for seniorer rammer tre Åsane-lag.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Regjeringen har fortsatt ikke åpnet for normal trening for alle. På dette grunnlaget offentliggjorde Norges Fotballforbund i dag at alt seriespill i senior breddefotball utsettes til neste år.

Rent konkret betyr det at forbundsstyret kansellerer sesongen for 2. divisjon kvinner (tredje nivå) og Norsk Tipping-ligaen (fjerde nivå).  Det er Fotballforbundets 18 kretser som organiserer øvrig breddefotball for voksne, og med forbundsstyrets beslutning er det en naturlig konsekvens at også kretsene kansellerer sine kretsvise serier for voksne.

Åsane 2 skulle spilt 4. divisjon i år, mens Åsane 3 er i 5. divisjon og Åsane 4 i 7. divisjon. Nå er det løpet kjørt.

- For seriene i senior breddefotball satte vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

- Mest redd for frafallet

Selv om det ikke blir seriekamper i senior breddefotball, så er det ifølge kretsleder i NFF Hordaland, Tore-Christian Gjelsvik, desto viktigere å komme i gang med vanlig kontakttrening så raskt som mulig for å dempe frafallet.

- Det er ikke lenger økonomi, men frafall i senior breddefotball som volder klubbene mest bekymring. Det viser klubbundersøkelsen som NFF nylig gjennomførte. Det meldes om langt færre folk på trening, sier Gjelsvik til fotball.no. 

NFF vil sammen med fotballkretsene sette seg ned for å se på en lokal turneringstruktur gjennom vinteren for å skape motivasjon og fotballglede for senior breddefotball. En eventuell gjennomføring betinger selvsagt at myndighetene gir klarsignal for kontakttrening og kamper.

NFF vil, sammen med Divisjonsforeningen, kretsene og Norsk Toppfotball vurdere nedrykk fra PostNord-ligaen og 1. divisjon kvinner.

Annonse fra Obos-ligaen: