Seier mot Sogndal!

Det ble et flott punktum på minitreningsleiren i Sognahallen søndag.

Sogndal – Åsane 0-2 (0-1)

Åsane setter seg i bussen tilbake mot Bergen med en god følelse etter kampen mot Sogndal. Selv om Sogndal ikke var toppet lag, var det tøff motstand - som Åsane fint klarte å matche.

Se bildegalleri nederst i saken!

Fortjent seier

I første omgang hang Åsane veldig godt med Eliteserie-laget, og hadde til mange tider overtaket. Allerede etter tre minutter spilt kom Manzon til en brukbar sjanse etter Soltvedt-Nygard-spill. I 25. minutt skulle Manzon ha satt 0-1, i kampens til da største sjanse. Tre minutter senere var det Hammersland som kom til enda en stor sjanse. 0-1 kom imidlertid like etter, da Wollen Steen disket opp med et nydelig mål. Det skulle gå helt i siste spilleminutt av første omgang før Sogndal fikk en virkelig stor sjanse, uten at det ble noe av.

Ti minutter ut i andre omgang måtte Østgaard ut i full strekk, og reddet Åsane fra en Sogndal-redusering. Sogndal kom mer med i andre omgang enn hva de gjorde i første, men Åsane gjorde seg på ingen måte bort. Med et kvarter igjen å spille doblet Åsane seieren, da Manzon dundret ballen inn i mål - fra et flott innlegg av Soltvedt. Stillingen sto seg ut omgangen, og Åsane vant fortjent!

- Strålende opphold

Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd med både kampen og hele treningsleiren etter seieren.

- Vi er strålende fornøyd med oppholdet i Sogndal. Vi har fått matchet mange på fredag mot Florø, og i dag møtte vi et litt bedre lag. Det var større tempo i kampen, og vi ble utfordret på en del ting. Men jeg syns vi sto godt mot og spillerne jobbet hardt, sier han.

Mjelde mener spissparet til Sogndal holder Eliteserie-kvalitet, og syns det er flott at Åsane holder nullen i tillegg til seier.

- Vi var godt organiserte og straffet Sogndal flere ganger. I tillegg scoret vi fine mål og hadde flere sjanser.

- Vi tar med oss mange positive ting både lagmessig og blant enkeltspillere fra denne minileiren, avslutter han.

Kampfakta

• Disse startet: Eirik Østgaard - Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Fredrik Heggland, Mads Songve - Joachim Soltvedt, Stian Nygard, Maniche, Jonas Hestetun - Joakim Hammersland, Vadim Manzon

• Bytter som ble gjort: I 63. minutt kom Simen Lassen inn for Maniche. Drøye ti minutter senere gikk Ueland og Hestetun ut, til fordel for Senai Hagos og Dani Hatakka. I 82. minutt gikk Heggland og Hammersland ut, mens Sindre Austevoll og David Mkrtchyan kom inn.

• Gule kort: Maniche i 53. minutt.