Seier i Elverum, men opprykket ble utsatt

Åsane snudde kampen etter å ha ligget under mot Elverum og vant 3-1, men det ble ikke opprykk i dag.

Før kampstart mot Elverum var utgangspunktet greit: Åsane måtte ta flere poeng enn Grorud for å rykke direkte opp.

Åsane klarte å gjøre jobben og vinne, men det klarte Grorud også. Så da blir det to kvalikkamper mot Kvik Halden.

Kampene skal i utgangspunktet spilles 2.- og 9. november.

Det var en ganske nervøs start for vår del mot et Elverum-lag som la seg veldig lavt og satset på å ta Åsane på overganger. Det klarte Elverum én gang etter 25 minutter da de kom fremover og la et innlegg inn i boksen som en Elverum-spiller var først på og stanget inn bak Eirik Østgaard.

Elverum fortsatte å ligge lavt etter dette og Åsane måtte spille veldig mye mot etablert forsvar i nesten hele kampen. Da dommeren blåste av for pause så sto det fortsatt 1-0 til Elverum.

Innbytterne snudde kampen

I pausen bestemte trener Morten Røssland seg for å gjøre to forandringer på laget. Didrik Fredriksen og Håkon Lorentzen gikk ut og ble erstattet av Kristoffer Stava og Henrik Udahl.

Etter 76 minutter satt endelig utlikningen på Elverum Stadion. Simen Lassen spilte Ole Didrik Blomberg fint igjennom og på første touch la Ole Didrik ballen inn til Joakim Hammersland som satte den kontrollert i mål.

Dermed sto det 1-1 på Elverum Stadion.

Åsane fortsatte å kjøre på for å få flere mål, og i det 81. minuttet smalt Kristoffer Stava til fra omtrent 20 meter og klinket ballen i mål.

Plutselig hadde Åsane snudd det på Elverum Stadion!

På overtid fastsatte Henrik Udahl sluttresultatet til 3-1 da Åsane kontret på Elverum som hadde sendt alle mann i angrep. Ole Didrik Blomberg kom fint oppover på høyresiden før han spilte til Senai Hagos som la ballen videre til Henrik Udahl som smalt ballen i mål.

Dermed ble det 3-1-seier, men siden Grorud også vant blir det kvalik-spill om den siste opprykksplassen. Elverum må den tunge veien ned en divisjon etter tapet.

Nå er det bare å møte opp på Myrdal Stadion til hjemmekampen mot Kvik Halden. Lagene møtes deretter i Halden før vinnerlaget skal ut i dobbelkamp mot lag nummer 14 i OBOS-ligaen.

FAKTA

Elverum - Åsane 1-3 (1-0)

PostNord-ligaen avdeling 2. Elverum Stadion. 408 tilskuere. Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IL). Gult kort: Senai Hagos, Ole Didrik Blomberg (Åsane). Rødt kort: Emil Holst (Elverum).

1-0: Erik Nordengen (25.)
1-1: Joakim Hammersland (74.)
1-2: Kristoffer Stava (81.)
1-3: Henrik Udahl (90.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Lekven Kolskogen, Eirik Wollen Steen, Martin Skiftestad Ueland - Didrik Bjørnstad Fredriksen (Kristoffer Stava fra 46.), Simen Helland Lassen - Stian Bogetveit Nygard, Senai Eyob Hagos, Joakim Vatle Hammersland - Håkon Holmefjord Lorentzen (Henrik Udahl fra 46.).