Røssland: - Her er det bare å gå bånn gass!

Lørdag smeller det, og utgangspunktet er enkelt: Åsane må gjøre sin del av jobben.

Man trenger ikke å finregne på alle mulige eventualiteter før helgens siste serierunde i PostNord-ligaen. For selv om det er ulike scenarier for hva som kan gi Åsane en kjapp retur til OBOS-ligaen, så er det én ting som er sikkert:

Laget må ta poeng mot Elverum for å rykke direkte opp!

Det gjør planleggingen av kampen enklere for trener Morten Røssland.

- Slik jeg kjenner spillerne presterer de best når de er i angrepsposisjon, og vår eneste tanke nå er å spille en god kamp og gjøre jobben vår, forteller treneren.

Derfor kommer han ikke til å nevne opprykksrival Grorud med ett ord før kampen. Før helgens runde har de ett poeng mer enn Åsane. Avdelingsvinneren rykker rett opp mens nummer to spiller kvalik. Grorud møter Fram hjemme mens Åsane altså skal til Elverum.

- Det er mange eksempler på at opprykk og nedrykk avgjøres langt inne i overtiden. Det eneste vi kan gjøre noe med, er å vinne vår kamp. Så er er det bare å gi bånn gass, påpeker han.

Slik er programmet

At motstander Elverum har kniven på strupen og trenger poeng for å unngå nedrykk, gjør ikke nødvendigvis jobben vanskelige for Åsane, tror Røssland.

- Det betyr ikke noe. Vi tapte for Florø som ikke hadde noe å spille for. Igjen handler det om at vi gjør jobben vår. Jeg spår en spennende kamp mellom to lag som har mye å spille for, sier Åsane-treneren.

Med unntak av langtidsskadde Kasper Nissen, Viljar Birkeland og Kristoffer Valsvik har Åsane sine beste menn tilgjengelig til siste serierunde.

Det er avspark på Elverum klokken 13.00 lørdag. Kampen vises direkte på ba.no.

Slik spilles siste runde:

13.00 Elverum - Åsane, Elverum Stadion
13.00 Mjølner - Bærum, Narvik kunstgress
13.00 Florø - Oppsal, Florø stadion
13.00 Grorud - Fram, Grorud match kunstgress
13.00 Kjelsås - Sotra, Grefsen kunstgress
13.00 Odd 2 - Asker, Skagerak Arena
13.00 Senja - Alta, Senja Stadion 

Se tabellen

Husk at du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra Åsane:

Annonse fra Obos-ligaen: