Lorentzen med hat-trick

Det ble en komfortabel 6-1-seier til guttene i oransje i dagens kamp mot Bærum på Myrdal.

Med tidligkampen klokken 14.00 hadde Åsane muligheten til å sende et signal østover til Groruddalen om at det blir kamp til siste slutt om den direkte opprykksplassen til OBOS-ligaen. Og det ble en målrik ettermiddag i solskinnet på Myrdal stadion.

Hjemmelaget tok styringen fra første spark og trilte ball rundt Bærum-spillerne som ble løpende mye imellom. Etter et par gode muligheter til de oransje var det Håkon Lorentzen som etter 19 spilte minutter fikk æren av å sette det første.

På en overgang på Åsanes høyre side, kom Ole Didrik Blomberg seg helt ned til dødlinjen og fikk lagt ut i feltet til Lorentzen som på første berøring kontant satte ballen i mål bak en sjanseløs Midtgarden i Bærum-målet.

2-0 kom med et plassert skudd i det lengste hjørnet fra Stian Nygard i det 33. spilleminutt før Senai Hagos etter litt klabb og babb fikk pirket inn en scoring like før pause som åsabuene i garderoben med 3-0-ledelse.

Etter hvilen slapp Åsane foten litt av gassen og ble presset mer bakpå av et bærumlag som sto høyere i banen. Etter å ha redusert på straffespark i det 76. minuttet, kastet gjestene alle mann i angrep mot slutten.

Det resulterte i store kontringsrom for Åsane som med en kjempeovergang i det 83. minuttet kom i overtall mot Bærum-forsvarerne. Senai Hagos førte med seg ballen fremover og spilte Stian Nygard fri ute på høyresiden. Med en fin stikker satte han Joakim Hammersland opp alene mot keeper.

Hammersland gjorde ingen feil og med en avslutning opp i det nærmeste hjørne satte Åsane-vingen inn 4-1 til de oransje.

Målgivende i debuten

Mot slutten fikk unggutten Joel Mvuka lov til å slippe innpå og med det debutere for A-laget til Åsane. 16-åringen markerte seg positivt da han på overtid vendte av en mann inne Bærums boks og servere til Lorentzen som kunne dytte ballen inn i det åpne målet.

Den siste spikeren i kisten kom også på overtid med en kontring. Etter en dødball hvor bortelaget hadde sendt alle mann i angrep, ble ballen klarert og Hammersland fikk en hel banehalvdel å kontre på. Vingen kommer seg helt til linjen og spilte ballen mot den bakre stolpen.

Der dukket nok en gang Lorentzen opp og tuppet inn Åsanes sjette og sitt tredje mål for dagen.

- Det var gøy det. Det ble noen enkle scoringer på slutten, men protokollen sier ingenting om hvordan de kom, gliste en fornøyd Lorentzen etter kampen.

Mestscorende lag i topp-divisjonene

Lorentzen var førnøyd med resultatet og syntes spesielt 1. omgang var bra. Men selve spillet i 2. omgang var hverken han eller trener Morten Røssland helt fornøyd med:

- Vi gjør en solid 1. omgang hvor vi i store deler klarer å spille av presset deres som gjør at de senker seg en del. Taktisk ble 1. omgang veldig bra i forhold til den andre hvor vi roter veldig mye. Vi blir litt for utålmodige og gjør noen enkle feil som vi blir nødt til å se nærmere på video slik at vi kan luke bort slikt.

- De klarte ikke å produsere så veldig mye og vi var aldri truet, men prestasjonen vår er likevel for svak i 2. omgang, konstaterer Røssland.

- Når det er sagt er vi veldig fornøyd med å kunne pynte litt på målforskjellen og befeste plassen vår som det mestscorende laget i de tre øverste divisjonene, sa Åsane-treneren.

Neste kamp er den meget viktige toppkampen hjemme mot Kjelsås, lørdag 5. oktober klokken 16.00. Motstanderen slo serieleder Grorud 4-0 lørdag, og sørget dermed får at både Åsane og Kjelsås er på skuddhold til direkte opprykk, sammen med nevnte Grorud og Fram Larvik.

FAKTA

Åsane - Bærum 6-1 (3-0)

Myrdal stadion. PostNord-ligaen avd. 2. 120 tilskuere. Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IL). Gult kort: Lars Ivar Slemdal (Bærum), Martin Ueland (Åsane)

1-0: Håkon Lorentzen (19.)
2-0: Stian Nygard (33.)
3-0: Senai Hagos (42.)
3-1: Joakim Hammersland (83.)
4-1: Håkon Lorentzen (90.)
5-1: Håkon Lorentzen (90.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg (Jonas Vågen fra 81.), Eirik Wollen Steen, Magnus Bruun-Hanssen, Martin Ueland - Simen Lassen, Didrik Fredriksen - Håkon Lorentzen, Stian Nygard (Joel Mvuka fra 86.), Senai Hagos - Henrik Udahl (Joakim Hammersland fra 61.).