Kolskogen blir Brann-spiller

Åsanes lovende midtstopper Ole Martin Kolskogen har signert for Brann.

Foto: Hordalandsfotball

Osingen har vært i Åsane i to sesonger og spilt totalt 39 kamper. I perioden har han utviklet seg kolossalt, etablert seg på det norske G18-landslaget og gjort seg interessant for klubber på elitenivå.

Brann er en av flere klubber som har ønsket å signere 18-åringen. Det ble oppnådd enighet om en overgang mellom klubbene sist uke, og fredag ble midtstopperen enig med Brann om de personlige betingelsene.

Han har signert en langtidskontrakt ut 2023.

For Åsane-trener Morten Røssland er det både greit og leit å miste en ung, lovende spiller.

- Dette dokumenterer at Åsane er en god utviklingsklubb for unge, ambisiøse spillere. De som kommer til oss får en god treningshverdag i et ambisiøst og godt miljø, og den dagen eliteserieklubber vil kjøpe de ønsker vi de lykke til, før vi henter vi opp en ny ungdom og begynner på det samme utdanningsløpet med ham, forklarer Røssland.

- I tillegg er vi glade for at Ole Martin havner i Brann. Vi ønsker å jobbe tett med Brann og utvikle spillere sammen. Det tror vi tjener begge parter, og bergensfotballen, på sikt, understreker Åsane-treneren.

Så innrømmer han samtidig at det ikke er enkelt å erstatte Kolskogen på kort sikt:

- Kanskje ikke, men den utfordringen tar vi, svarer han.

Et naturlig spørsmål mange vil stille seg er om Kolskogen kanskje kan spille i OBOS-ligaen for Åsane kommende sesong selv om han har signert for Brann. Til det svarer Røssland slik:

- Dersom Ole Martin skal på utlån fordi veien inn på A-laget til Brann blir lang det første året, så kommer han nok til å  spille for Åsane. Akkurat nå er det uvisst hva løsningen blir, sier han.

Innholdet i overgangen mellom klubbene er konfidensiell. Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, sier følgende om avtalen:

- Brann betaler det en 18-årig landslagspiller med syv måneder igjen av kontrakten er verd. Samtalene med sportssjef Rune Soltvedt i Brann har vært gode fra første dag, med felles mål om å finne løsninger som begge klubbene er tilfredse med, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: