Klar for avgjørende kvalik-kamper

To mål av Joakim Hammersland sikret 2-1-seier over Kvik Halden og 4-1 sammenlagt.

Dermed er laget klart for avgjørende kvalifiseringskamper mot lag nummer 14 i OBOS-ligaen. Det gjenstår én serierunde der, og foreløpig vet vi ikke om det blir Strømmen eller Notodden som blir motstander.

Det er heller ikke avklart når kampene spilles. Åsane har to spillere på landslag neste uke, og Norges Fotballforbund har signalisert at de ikke ønsker kollisjon mellom landskamper og de avgjørende kvalifiseringskampene.

Selve kampen i Halden var dramatisk på mange måter, men den ble aldri så spennende som man kunne frykte på forhånd. Det sørget en scoring av Joakim Hammersland etter bare fem minutter for.

Kvik hadde spillet og behersket de vanskelige forholdene best, men de fikk bare en scoring, som kom like etter pause. Men Åsane hadde 2-0 å gå på fra første kamp og følte seg aldri veldig truet.

Da Hammersland ordnet 2-1 var det definitivt avgjort. Resultatet sto seg kampen ut og sikret 4-1-seier sammenlagt til Åsane.

FAKTA

Kvik Halden - Åsane 1-2 (0-1)

Sammenlagt: 1-4. Kvalifisering til OBOS-ligaen, 1. runde, 2. kamp. Halden stadion. 633 tilskuere. Dommer: Marius Lien (Fossum). Gult kort: Dagur Dan Thorhallsson og Thomas Johansen (Kvik Halden), Ole Didrik Blomberg, Senai Hagos og Simen Lassen (Åsane).

0-1: Joakim Hammersland (5.)
1-1: Kevin Krans (48.)
1-2: Joakim Hammersland (74.)

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Eirik Wollen Steen, Magnus Bruun-Hanssen - Simen Lassen, Didrik Fredriksen - Stian Nygard (Kristoffer Stava fra 72.), Håkon Lorentzen (Martin Ueland fra 59.), Senai Hagos - Joakim Hammersland (Jonas Vågen fra 77.).