Hagos kommer tilbake til Åsane

Drøyt syv måneder etter at han forlot klubben er Senai Hagos Åsane-spiller igjen.

24-åringen kommer fra Nest-Sotra, der han har spilt elleve kamper denne sesongen. Han gjennomførte sin første trening på Myrdal onsdag ettermiddag og er spilleklar til helgens toppkamp borte mot Grorud.

Hagos er et kjent navn for de som følger Åsane. Han kom til klubben fra FK Fyllingsdalen i 2015, og spilte totalt 88 A-kamper før han sa takk for seg i vinter. Trener Morten Røssland gleder seg over at spilleren igjen skal ikle seg den oransje trøyen:

- Senai kjenner oss, og vi kjenner ham. Han er en spiller som umiddelbart kan ta en rolle hos oss og bidra i en spennende høstsesong, sier treneren.

Valsvik er ute

Dessverre er det ikke bare gode nyheter fra Myrdal denne uken. Sist helgs tomålsscorer, Kristoffer Valsvik, er ute resten av sesongen. Han følte seg dårlig etter kampen sist, og legesjekk avslørte en betennelse i hjerteposen.

Han må derfor ta det rolig i tre måneder og mister resten av kampene i årets sesong. Betennelse i hjerteposen skyldes som regel en virusinfeksjon, og av og til en bakterieinfeksjon.

- Det går fint med meg, men jeg har fått beskjed fra legen at det ikke er forsvarlig med fysisk aktivitet de neste tre månedene, forteller Valsvik.

Trener Morten Røssland synes det er oppriktig leit for spilleren:

- Dette er dumt for Kristoffer. Det går heldigvis bra med ham, og det er det viktigste. Vi skal ta godt vare på ham i sykdomsperioden, lover Røssland.

Stiller opp for klubben

Til helgens kamp mot Grorud er midtstopper Ole Martin Kolskogen i tillegg suspendert, mens Viljar Birkeland fortsatt ikke er skadefri.

- Det gir oss noen utfordringer. På den positive siden har vi avtalt at Stian Nygard blir tilgjengelig ut sesongen til tross for studier på Østlandet. Det er vi takknemlige for, sier trener Morten Røssland.

Simen Hopsdal, som tidligere i sommer bestemte seg for å trappe ned satsingen, og som har spilt for Åsane 2 i det siste, har sagt seg villig til å stille opp for A-laget dersom det er behov for ham i en fase med mye skader.

Annonse fra Obos-ligaen: