G16 med overlegen seier over Smørås

Åsane G16 vant i går 6-2 over Smørås på Myrdal

I 6.serierunde foran ca. 50 tilskuere på Myrdal Gress sto kampen mellom Åsane G16-1 og Smørås.
Gårsdagens kamp hadde litt ekstra betydning for trener Tom Aasen ettersom dette var hans tidligere klubb, Smørås,  Åsane skulle spille mot.

Kampen skulle guttene i oransje og svart ta tak i fra start og vise at det er en klasseforskjell på lagene. Og ut av startblokkene føk guttene. Etter allerede 6 min ble det frispark fra nede ved høyre cornerflagg. Oskar Simonsen prikket inn et nydelig frispark som kaptein Markus Pallesen Farnes stanget uhindret i mål.
15 min ut i kampen kom 2-0 målet etter ett angrep tatt rett ut av læreboken. Oskar Simonsen kom på raid nedover langs høyre siden og slo ballen 45 ut til Jonas Vestgård som smalt ballen i noten bak en utspilt Smørås keeper.

Deretter forandret kampbildet seg litt og Smørås ble invitert inn i kampen. Redusering på corner etter litt klabb og babb. Kanskje det skulle ha vært linjedommere og VAR, for dommeren fikk en travel dag på jobb. Smørås fikk etter 31 min straffe som kanskje var av det billige slaget. En iskald og solid Kasper Kleppestø i mål viste klasse og reddet straffen.

3 min på overtid av første omgang var det corner som Markus Bratvold sto for. Markus Pallesen Farnes gikk opp som en klippe og headet ballen i motsatt keeperhjørne der målsniken Emil Igelkjøn satt ballen kaldt i mål.
Pause resultatet var 3-1 til Åsane.

Starten av 2. omgang var litt som midten av første omgang. Mye som skjedde fram og tilbake. Smørås fikk nok en straffe som måtte tas ikke mindre enn tre ganger før det ble godkjent.
Her fra og ut tok Åsane trenerne grep og gjorde bytter som forandret kampen.

Emil Igelkjøn ble to-måls scorer i kampen. Sindre-Emil som var god i Lyngbø kampen våknet plutselig til liv og hadde et raid som gjorde Smørås guttene til statister.
Teodor Moldestad Evensen fikk æren av å sette spikeren i kisten til 6-2, noe som Åsane guttene på benken syntes å være helt fantastisk! En sjelden vare, men en deilig scoring.

Slutt resultatet ble 6-2 og Åsane er i skrivende stund på toppen av tabellen. Neste kamp er kristi himmelsprett og da tar Åsane turen til fjellet, bygden med smalahove, Vossafår og et av de feteste dialektene i landet. Voss skal til pers. Kom og være med! Heia Åsane