Får matche seg i nasjonale serier

Opprykket til OBOS-ligaen gir nye mulighet for unge spillere i Åsane bydel. Nå blir det nasjonale kamper for flere alderstrinn.

G16 er ett av flere Åsane-lag som står foran en spennende sesong der spillerne vil få muligheten til å spille kamper mot norske storklubber som følge av at A-laget er rykket opp igjen i OBOS-ligaen.

De skal møte Strømsgodset, Aalesund, Rosenborg, Tromsø, Bodø/Glimt og Molde i det som kalles Nasjonal Gutter 16 Xtra. Laget skal også delta på flere nasjonale tiltak.

G14 får også nye, spennende utfordringer i 2020. De skal blant annet delta på Norsk Toppfotball (NTF) sitt elitetiltak på Hamar i begynnelsen av april. Der deltar blant andre KFUM Oslo, Strømsgodset og Sandefjord.

Flere andre lag, helt ned til G12, kommer til å få bryne seg mot nasjonal motstand i løpet av året.

Tiltak for spillere i nordre bydel

Daglig leder i Åsane Fotball, Gorm Natlandsmyr, påpeker at mulighetene som byr seg nå fremmer klubbvisjonen om å ha et fremragende utviklingstilbud.

- Dette er det høyeste nasjonale nivået disse aldergruppene kan matche seg på. Lagene vi møter stiller i stor grad med en samling av de beste spillerne fra sine nærområder, enten ved at de er hentet permanent til klubbene vi møter eller som et tilnærmet kretslag, forteller han.

Nivået vil gi en nyttig referanse for unge spillere, men samtidig er det et nivå som krever at Åsane Fotball stiller lag som vil hevde seg på nivået.

- Ikke fordi vi har en ambisjon om vinne turneringene, men fordi jevne kamper vil sørge for best mulig utvikling for alle parter, forklarer Natlandsmyr.

Derfor kommer ikke Åsane til å stille med rene klubblag på de nasjonale tiltakene. Planen er gi flere unge, lovende spillere et tilbud om å være med, og da primært spillere fra nordre bydel.

- Dette kan styrke samarbeidet med klubbene rundt oss, både på overordnet plan, men også for de ulike treningsmiljøene fordi deres spillere får referanser på høyt nasjonalt nivå. Det vil styrke bydelen i sin helhet, mener daglig leder.

Det kan også bli innslag av spillere fra andre steder i Bergen, men Åsane Fotball håper og tror at de fleste vil ha tilhørighet til klubber i nordre bydel.

- Utviklende for alle

Åsanes utviklingssjef Sindre Tjelmeland er sikker på at de nasjonale tiltakene i 2020 kommer til å løfte både spillerne individuelt og Åsane som en ambisiøs utviklingsklubb.

- Vi får muligheten til å møte store klubber med mange gode spillere. Det vil gi viktige referanser med tanke på nivået i fotball-Norge. Jeg er sikker på at dette vil være veldig utviklende for flere parter, sier han.

Han merker at både spillere og trenere blir motivert av mulighetene som byr seg. Det gjør også at spillere i andre klubber kontakter Åsane med ønske være med på tiltak.

- Vi kommer til å invitere med spillere fra andre klubber på alle de nasjonale tiltakene. Vi vet at det er mange dyktige og ambisiøse gutter i nordre bydel og ellers i bergensområdet, og ønsker å åpne opp for at andre skal få kjenne på nivået nasjonalt, sier Tjelmeland, som presiserer at det vil være gunstig for de forskjellige miljøene i Bergen at spillere får referanser på et høyt nivå.

- På denne måten vil spillere kunne matche seg sammen med andre i sitt årskull, for så å gå tilbake til sin klubb og sitt miljø med ferske referanser fra topp nasjonalt nivå. Det vil heve både enkeltspillere og miljøet spillerne er i til daglig. En vinn-vinn-situasjon, avslutter Tjelmeland.

Her er årets tiltak

Her er en oversikt over det nasjonale seriespillet for G16 og for de nasjonale tiltakene i 2020:

Åsane G16 (spillere født 2004):

Elitetiltak: 7.-.8 mars i Trondheim.

Nasjonal serie G16 Xtra:

Strømsgodset - Åsane (11. april.)

Åsane - Rosenborg (3. mai.)

Aalesund - Åsane (29. juni).

Åsane - Tromsø (9. august).

Bodø/Glimt - Åsane (6. september).

Åsane - Molde (11. oktober).

Åsane G15 (spillere født 2005):

28.-29. mars i Skien.

17.-18. oktober i Sandnes.

Åsane G14 (spillere født 2006):

4.-5. april på Hamar.

10.-11. oktober i Stavanger.

Åsane G13 (spillere født 2007):

28.-29. mars i Ålesund.

3.-4. oktober i Oslo.

Åsane G12 (spillere født 2008):

19.-20. september i Oslo.

Annonse fra Obos-ligaen: