Endringer i utviklingsavdelingen

Hiep Tran er på vei inn som ny leder for Åsanes utviklingsavdeling. To trenere går motsatt vei.

Foto: Hordalandsfotball.no.

Noen har sikkert fått med seg at Sotra-trener Hiep Tran er tiltenkt en sentral rolle i arbeidet med å utvikle ungt talent i Åsane. Han starter i jobben etter sommerferien, og gleder seg til å ta fatt på et spennende arbeid.

- Da sjansen til å bli en del av et ambisiøst miljø i Åsane bød seg, nølte jeg ikke. Åsane prioriterer unge, lokale spillere på A-laget, og en sentral del av min nye jobb blir å bidra til at flest mulig kvalifiserer seg for spill på godt nasjonalt nivå, forteller Hiep Tran.

Mossingen har allerede takket for seg som A-lagstrener i Sotra, og i dag presenterer PostNord-klubben Åsane-duoen Renate Blindheim og Bendik Kristoffersen som klubbens nye trenerteam. De forlater dermed utviklingsavdelingen som Hiep snart skal lede.

Saken fortsetter under bildet av Renate Blindheim:

Renate Blindheim
Renate Blindheim blir ny A-lagstrener i Sotra.

- Dette er selvsagt litt spesielt. Men jeg forstår godt at Sotra ser på Renate og Bendik som en god duo til å ta over og ønsker de alt godt, sier Hiep Tran.

Åsanes daglige leder, Gorm Natlandsmyr, stiller seg bak Trans vurdering:

- Åsane er en utviklingsklubb. I den sammenheng er det en anerkjennelse at de som har ledet 4. divisjonslaget vårt hentes til en PostNord-klubb. De har gått en god skole hos oss og fortjener denne muligheten, sier Natlandsmyr om Blindheim og Kristoffersen som nå terminerer kontraktene sine og fortsetter fotballkarrieren i Sotra.

Det er foreløpig uklart hvordan den permanente løsningen rundt Åsane 2 blir, men interne trenerressurser tar over laget frem til ferien.

 - Sindre Tjelmeland og Hiep Tran er begge involvert i arbeidet med å sette sammen et nytt team. Hiep er selv et svært godt alternativt, i hvert fall i en overgangsperiode. Vi er trygge på at ungdommene våre skal få god oppfølging hele veien, forsikrer klubbens daglige leder.  

Annonse fra Obos-ligaen: